Kā izveidot uzņēmumam atlūguma vēstuli

Kā izveidot atlūguma vēstuli uzņēmumam

Kad pienāk laiks pamest darbu, ir svarīgi profesionāli un pieklājīgi paziņot lēmumu. Viens no visbiežāk sastopamajiem veidiem, kā to izdarīt, ir atkāpšanās vēstule. Šajā rakstā mēs jums parādīsim, kā pareizi uzrakstīt atlūguma vēstuli.

1. solis: burta sākums

Vēstules sākumā ir svarīgi būt skaidram un vienkāršam. Sāciet ar oficiālu apsveikumu, piemēram, “dārgais [saņēmēja vārds]”. Tad informējiet, ka rakstāt, lai paziņotu par savu lēmumu pamest uzņēmumu.

2. solis: Atlaišanas iemesls

Otrajā rindkopā īsi izskaidrojiet iemeslu jūsu lēmumam pamest uzņēmumu. Esiet godīgs, bet izvairieties no nevajadzīgām detaļām vai negatīvas kritikas izteikšanas. Saglabājiet profesionālu un objektīvu toni.

3. solis: paldies

Trešajā rindkopā demonstrē pateicību par iespēju strādāt uzņēmumā. Iezīmējiet savas pieredzes pozitīvos aspektus un pieminiet cilvēkus, ar kuriem jums bija labas darba attiecības.

4. solis: izejas datums

Ceturtajā rindkopā ievadiet datumu, kuru plānojat pamest uzņēmumu. Parasti ieteicams paziņot par vismaz divām nedēļām, taču tas var atšķirties atkarībā no uzņēmuma un amata.

5. solis: piedāvājiet palīdzību pārejā

Piektajā rindkopā piedāvājiet palīdzību pārejā uz nākamo darbinieku, kurš ieņems savu amatu. Tas parāda profesionalitāti un vēlmi sadarboties pat pēc aiziešanas.

6. solis: slēgšana

Pēdējā rindkopā burtu noslēdz pieklājīgā un sirsnīgā veidā. Vēlreiz paldies par iespēju un atkārtotu vēlmi nākotnē uzturēt labas attiecības ar uzņēmumu.

sirsnīgi,

[tavs vārds]

Atkāpšanās vēstules rakstīšana var būt delikāts process, taču, ievērojot šīs vadlīnijas, jūs būsiet gatavs profesionāli un cieņpilnā veidā paziņot savu lēmumu. Atcerieties piegādāt vēstuli savam priekšniekam vai e -pastam, saskaņā ar uzņēmuma politikām.