Kā izveidot ilgu tiešo citātu

Kā izveidot ilgu tiešo citātu

Kad mēs rakstām akadēmisku darbu, ir ierasts izmantot tiešus citātus, lai atbalstītu mūsu argumentus un stiprinātu mūsu idejas. Tomēr atsauces ne vienmēr ir īsas un tiešas, dažreiz mums ir jāizmanto gari citāti, lai pilnībā un precīzi pārsūtītu informāciju.

Kas ir ilgs tiešais citāts?

Ilgs tiešais citāts ir tāds, kam ir vairāk nekā trīs līnijas. Tas jāizceļ no galvenā teksta, izmantojot 4 cm atkāpšanos, salīdzinot ar kreiso malu, ar 10. izmēra avotu un vienkāršu atstarpi starp līnijām.

Turklāt ir svarīgi citēt un beigās izmantot dubultās pēdiņas un norādīt citāta avotu ABNT formātā ar autora uzvārdu lielajā daļā, kam seko publicēšanas gads un Lapa, kurā tika atrasta citāts.

Ilga tieša citāta piemērs:

“Izglītība ir process, kurā indivīds iegūst zināšanas, prasmes, vērtības un attieksmi, kas viņam ļauj attīstīt un aktīvi piedalīties sabiedrībā” (Silva, 2010, 25. lpp.). /Strong> < /p>

Šajā piemērā mēs redzam, ka garais tiešais citāts ir izcelts no galvenā teksta, sākumā un beigās ir dubultā citāti, un tas piedāvā citāta avotu formātā abnt.

Kā pareizi lietot garas tiešas citātus?

Lai pareizi izmantotu garas tiešas cenas, ir svarīgi ievērot dažas vadlīnijas:

  • Izmantojiet tiešās atsauces tikai tad, kad tas tiešām ir nepieciešams, ti, kad informāciju nevar apkopot vai pareizi pārfrāzēt;
  • Iezīmējiet galvenā teksta atsauci, izmantojot 4 cm atkāpšanos;
  • Citēšanas sākumā un beigās izmantojiet dubultās pēdiņas;
  • Norādiet citēšanas avotu ABNT formātā;
  • Izvairieties no daudzu garu tiešo citātu izmantošanas tajā pašā darbā, jo tas var pasliktināt teksta oriģinalitāti;
  • Izmantojiet garus tiešus citātus, lai stiprinātu savus argumentus un atbalstītu savas idejas, taču atcerieties, ka galvenajam tekstam jābūt galvenokārt jūsu.
  • Sekojot šīm vadlīnijām, jūs varat pareizi izmantot garus tiešus citātus un bagātināt akadēmisko darbu ar atbilstošu un balstītu informāciju.

    Es ceru, ka šis raksts jums bija noderīgs. Ja jums ir kādi jautājumi vai ieteikumi, atstājiet to komentāros!

    Atsauces:


    autors
    gads
    nosaukums
    izdevējs

    avots

    silva, João 2010 izglītība un sabiedrība izdevējs x