Kā formatēt logus

Kā formatēt logus: pilnīga rokasgrāmata

Ja jūs saskaraties ar problēmām ar savu Windows operētājsistēmu un jums tā jāformatē, šī pilna rokasgrāmata palīdzēs jums droši un efektīvi veikt šo procesu. Pirms sākat, ir svarīgi uzsvērt, ka Windows formatēšana izdzēsīs visus datora datus, tāpēc pirms turpināšanas ir svarīgi dublēt visus svarīgos failus.

1. solis: dublēt failus

Pirmais solis pirms Windows formatēšanas ir visu svarīgo failu dublēšana. Lai saglabātu visus savus dokumentus, fotoattēlus, videoklipus un citus failus, kurus vēlaties glabāt, varat izmantot ārēju atmiņas ierīci, piemēram, ārēju cieto disku vai pendrive.

2. solis: iegūstiet Windows

kopiju

Pēc failu dublēšanas jums būs jāsaņem Windows operētājsistēmas kopija, lai to pārinstalētu pēc formatēšanas. Jūs varat iegādāties oriģinālu Windows kopiju speciālajos veikalos vai caur oficiālo Microsoft vietni.

3. solis: izveidojiet instalācijas multivides

Izmantojot Windows rokā kopiju, jums būs jāizveido instalācijas multivide, lai sāktu formatēšanas procesu. Šim nolūkam varat izmantot DVD vai izveidot sāknējamu USB nūju ar Windows attēlu. Izpildiet Microsoft sniegtās instrukcijas, lai pareizi izveidotu instalācijas multividi.

4. solis: sāciet formatēšanas procesu

Ar instalācijas multivides gatavību ievadiet to datorā un restartējiet to. Startēšanas procesa laikā jums būs jāpiekļūst datora sāknēšanas izvēlnei un jāizvēlas instalācijas multivide kā startēšanas ierīce. Izpildiet ekrāna instrukcijas, lai sāktu formatēšanas procesu.

5. solis: izpildiet Windows instalēšanas instrukcijas

Pēc formatēšanas procesa uzsākšanas jūs vadīs pēc Windows instalācijas instrukcijām. Rūpīgi veiciet visas darbības, atlasot sev piemērotās iespējas. Procesa laikā jūs varat izvēlēties valodu, Windows un citu iestatījumu rediģēšanu.

6. solis: atjauniniet draiverus un instalējiet nepieciešamās programmas

Pēc Windows instalēšanas pabeigšanas ir svarīgi atjaunināt datora vadītājus, lai nodrošinātu to pareizu darbību. Apmeklējiet datora ražotāja vietni un lejupielādējiet jaunākās draiveru versijas savā konkrētajā modelī.

Turklāt instalējiet programmas, kas vajadzīgas jūsu ikdienas lietošanai, piemēram, interneta pārlūkprogrammas, biroja pakete, plašsaziņas līdzekļu selekcionāri. Atcerieties izmantot tikai uzticamas programmas un drošus avotus.

7. solis: atjaunot failus

Pēc programmu formatēšanas un instalēšanas aizpildīšanas jūs varat atjaunot failus no iepriekš izveidotās dublējuma. Pievienojiet ārējo atmiņas ierīci, kuru izmantojāt, lai dublētu un kopētu failus atpakaļ datorā.

gatavs! Tagad jūs zināt, kā droši un efektīvi formatēt logus. Atcerieties regulāri dublēt, lai novērstu svarīgu datu zaudēšanu un atjauninātu operētājsistēmu.