Kā darbojas enem rezultāts

Kā darbojas enem rādītājs

Nacionālās vidusskolas eksāmens (ENEM) ir viens no galvenajiem veidiem, kā iestāties augstākajā izglītībā Brazīlijā. Papildus studentu zināšanu novērtēšanai ENEM tiek izmantots arī kā atlases kritērijs stipendiju programmām, piemēram, universitātei visai programmai (Prouni) un piekļuvei studentu finansēšanai, piemēram, Studentu finansēšanas fonds (FIES).

Kā tiek aprēķināts enem rādītājs?

Enem rezultāts tiek aprēķināts no studentu snieguma katrā no lietišķajiem testiem: valodas, kodi un to tehnoloģijas; Humanitārās zinātnes un to tehnoloģijas; Dabaszinātnes un to tehnoloģijas; Matemātika un to tehnoloģijas; un rakstīšana.

Katrā testā ir vairāki jautājumi, un katram jautājumam ir piešķirta vērtība. Katra studenta vērtējums tiek aprēķināts, pamatojoties uz trāpījumu un kļūdu skaitu, izmantojot metodoloģiju, ko sauc par vienumu reakcijas teoriju (TRI). TRI ņem vērā ne tikai hitu skaitu, bet arī ar citu dalībnieku atbilžu modeļa grūtībām.

Kā notiek tri?

Tri ir statistikas modelis, kura mērķis ir precīzāk novērtēt studenta zināšanas, ņemot vērā problēmu grūtības. Tādā veidā grūtāka jautājuma novēršana ir vairāk punktu vērts nekā vieglāka jautājuma saņemšana.

Turklāt TRI ņem vērā arī citu dalībnieku atbilžu modeli. Ja students sasniedz problēmu, kuru vairums dalībnieku nokavēja, viņš iegūst vairāk punktu. No otras puses, ja viņam pietrūkst jautājuma, kas visvairāk skāra, viņš zaudē punktus.

Piemērs:

Pieņemsim, ka students visu dalībnieku ir viegli uzdodams. Šajā gadījumā viņš saņems mazāku punktu skaitu nekā tad, ja būtu vienojušies par lietu, kas uzskatīta par grūtu.

Līdzīgi, ja students palaiž garām visu dalībnieku jautājumu, viņš zaudēs vairāk punktu nekā tad, ja būtu palaidis garām jautājumu, kas tiek uzskatīts par grūtu.

Kā tiek aprēķināta ienaidnieka galīgā pakāpe?

ENEM galīgā pakāpe tiek aprēķināta no katrā testa iegūto parādzīmju vidējā svērtā vidējā vērtībā, ieskaitot rakstīšanu. Rakstam ir lielāks svars nekā citiem pierādījumiem, jo ​​tas tiek uzskatīts par svarīgu rakstīšanas un argumentu prasmju rādītāju.

Pēc galīgās pakāpes aprēķināšanas students var izmantot savu punktu skaitu, lai pieteiktos vakancēm augstākās izglītības iestādēs, stipendiju programmās un studentu finansējumā.

  • Stipendiju programmas:
    • Universitāte visām programmām (Prouni)
  • Studentu finansējums:
    • Studentu finansēšanas fonds (fies)

    Kā sagatavoties enem?

    Lai sagatavotos ENEM, ir svarīgi izpētīt visas testos apskatītās zināšanu jomas. Turklāt ir svarīgi praktizēt jautājumu un ziņu istabu risināšanu, iepazīties ar eksāmena formātu un attīstīt interpretācijas un argumentu prasmes.

    Ieteicams meklēt arī tādus mācību materiālus kā grāmatas un izdales materiāli, kā arī izmantot tiešsaistes resursus, piemēram, video nodarbības un simulētus. Ļoti noderīga var būt arī dalība mācību grupās un skolotāju un kolēģu atbalsta saņemšana.

    Atcerieties, ka sagatavošanai ENEM prasa centību un disciplīnu. Ir svarīgi izveidot pētījumu rutīnu un organizēt visu nepieciešamo saturu.

    Ar labu sagatavošanos ir iespējams iegūt apmierinošu rezultātu par ENEM un palielināt iespējas iegūt augstāko izglītību.

    Es ceru, ka šis emuārs ir noskaidrojis jūsu jautājumus par to, kā darbojas Enem Score. Ja jums ir vairāk jautājumu, atstājiet to komentāros!