Kā uzstādīt dubultā kontaktligzdu

Kā uzstādīt dubultā kontaktligzdu

Ja domājat uzstādīt dubultā kontaktligzdu savās mājās, šis solis pa solim palīdzēs jums droši un efektīvi izpildīt šo uzdevumu. Pirms sākat, pārliecinieties, ka esat izslēdzis jaudu no vietas, kur tiks veikta instalācija.

nepieciešamie materiāli:

  • Divkārša ligzda
  • Skrūvgriezis
  • Izolācijas lente
  • Elektriskais vads
  • Breaker
  • Pagremšanas lodziņš

soli pa solim:

1. Izslēdziet jaudu

Pirms jebkura elektriskā darba sākšanas ir svarīgi izslēgt elektrību no vietas. Dodieties uz attiecīgo ķēdes pārtraucēju un izslēdziet to.

2. Izvēlieties instalācijas atrašanās vietu

Izvēlieties vietu, kur vēlaties instalēt dubultā kontaktligzdu. Pārliecinieties, ka aiz sienas nav elektriska stieples vai caurules.

3. Padariet marķējumu uz sienas

Ar lentes un zīmuļa palīdzību atzīmējiet sienu, kur sagriezta kaste tiks sagriezta.

4. Izgrieziet sienu

Ar stikla zāģi sagrieziet sienu atbilstoši iepriekš veidotajam marķējumam. Esiet piesardzīgs, lai nesabojātu elektriskos vadus, kas var iet aiz sienas.

5. Instalējiet fragmenta lodziņu

Ievadiet eju lodziņu caurumā, kas izgatavots sienā, un salieciet to ar skrūvēm. Pārliecinieties, ka kaste ir līdzenai un labi iesprostota.

6. Pievienojiet elektriskos vadus

Ar skrūvgriezi savienojiet elektriskos vadus no dubultā kontaktligzdas ar strāvas režģa vadiem. Noteikti izveidojiet savienojumus pareizi, ievērojot vadu krāsas.

7. Izlabojiet dubulto kontaktligzdu fragmenta lodziņā

Ietveriet dubulto kontaktligzdu ejas lodziņā un salabojiet to ar piegādātajām skrūvēm. Pārliecinieties, vai izeja ir labi iesprostota un līmenis.

8. Pārbaudiet instalāciju

Pēc uzstādīšanas pabeigšanas vēlreiz ieslēdziet elektrību un pārbaudiet dubultā kontaktligzdu, lai redzētu, vai tā darbojas pareizi. Izmantojiet elektronisko ierīci, lai veiktu testu.

Tagad jūs zināt, kā uzstādīt dubultā kontaktligzdu. Vienmēr atcerieties veikt pienācīgus piesardzības pasākumus, un, ja jums nav droša uzstādīšanas veikšana, ieteicams nolīgt elektriķa speciālistu.