Kā mazgāt baltas drēbes ar bikarbonātu

Kā mazgāt baltas drēbes ar bikarbonātu

Baltā mazgāšana var būt izaicinājums, it īpaši, ja baltā krāsa ir spīdīga un bez plankumiem. Par laimi, cepamā soda var būt spēcīgs sabiedrotais, mazgājot baltās drēbes. Šajā rakstā mēs jums iemācīsim, kā izmantot cepamo sodu, lai jūsu baltās drēbes būtu nevainojamas.

1. solis: atsevišķas baltas drēbes

Pirmais solis ir atdalīt baltas drēbes no krāsainām. Baltu drēbju mazgāšana atsevišķi neļauj citu gabalu krāsām krāsot baltas drēbes.

2. solis: plankumu katliņš

Pirms drēbju uzlikšanas uz veļas mašīnu ir svarīgi iepriekš apstrādāt traipus. Uzklājiet cepamās sodas un ūdens pastas uz iekrāsotajām vietām un ļaujiet tai rīkoties dažas minūtes pirms mazgāšanas.

3. solis: pievienojiet bikarbonāta nātriju mazgāšanai

Lai mazgātu baltas drēbes, mašīnas mazgāšanas ciklam pievienojiet 1/2 tase nātrija cepamā soda. Nātrija cepamā soda palīdz noņemt traipus un smakas un padarīt drēbes baltas.

4. solis: skalošana ar balto etiķi

Pēc mazgāšanas veiciet galīgo skalošanu ar balto etiķi. Etiķis palīdz noņemt atlikumus no ziepju un auduma mīkstinātāja, padarot drēbes mīkstākas un bez smakas.

5. solis: Pareiza žāvēšana

Pēc mazgāšanas ir svarīgi pareizi nožūt baltas drēbes. Izvairieties no drēbju pakļaušanas tieši saulei, jo tas var dzelteniet audumu. Izvēlieties nožūt ēnā vai ventilētā vietā.

Sekojot šiem vienkāršajiem padomiem, jūs varēsit mazgāt baltas cepamās sodas drēbes un vienmēr saglabāt tās nevainojamas. Izmēģiniet to un redziet atšķirību!