Kā rīkoties ar narcistisko māti

Kā rīkoties ar narcistisko māti

Narcissistiskas mātes ir ārkārtīgi izaicinoša un sāpīga. Narcisisms ir personības traucējumi, kam raksturīga pārspīlēta personiskās nozīmes izjūta, empātijas trūkums un pastāvīga apbrīnas vajadzība. Darbs ar narcistisku māti var negatīvi ietekmēt viņas pašnovērtējumu, attiecības un emocionālo labsajūtu. Šajā emuārā mēs apspriedīsim dažas stratēģijas, kā rīkoties ar narcistisku māti un aizsargāt viņas garīgo veselību.

1. Iestatiet skaidras robežas

Narcissistic māte var mēģināt kontrolēt visus savas dzīves aspektus un iebrukt viņas privātumā. Ir svarīgi noteikt skaidras un pārliecinošas robežas. Stingri, bet ar cieņu paziņojiet savas vajadzības un cerības. Iestatiet to, kas ir pieņemams un kas nav, un palieciet stingri savos lēmumos.

2. Rūpējieties par sevi

Darbs ar narcistisku māti var būt emocionāli izsmeļošs. Noteikti rūpējieties par sevi un prioritizējiet savu garīgo veselību. Atlieciet laiku aktivitātēm, kas rada jums prieku un relaksāciju. Meklējiet emocionālu atbalstu no draugiem, terapeitiem vai atbalsta grupām.

3. Nelietojiet to uz personīgo pusi

Narcissistic māte mēdz noteikt savas vajadzības augstāk par citām. Tas var kritizēt, noniecināt vai devalvēt jūs pastāvīgi. Atcerieties, ka šī attieksme neatspoguļo jūsu kā personas patieso vērtību. Nelietojiet to uz personīgo pusi un mēģiniet neietekmēt tā vārdus un darbības.

4. Meklējiet terapiju

Terapija var būt spēcīgs līdzeklis, lai rīkotos ar narcistisku māti. Personības traucējumu terapeits var palīdzēt jums izstrādāt veselīgas pārvarēšanas stratēģijas, uzlabot savu pašnovērtējumu un nodrošināt drošu telpu, lai izteiktu emocijas un neapmierinātību.

5. Izveidojiet atbalsta tīklu

Atbalsta tīkla iegūšana ir kritiska, strādājot ar narcistisku māti. Meklējiet cilvēkus, kuriem uzticaties un kuri var piedāvāt emocionālu atbalstu. Dalieties savā pieredzē un jūtās ar viņiem un vajadzības gadījumā meklējiet norādījumus un padomus.

Secinājums

Darbs ar narcistisku māti var būt izaicinājums, taču jūs varat aizsargāt savu garīgo veselību un emocionālo labsajūtu. Izveidot skaidras robežas, rūpēties par sevi, neņemt vērā personīgo pusi, meklēt terapiju un atbalstīt atbalsta tīkla izveidošanu ir efektīvas stratēģijas, lai stātos pretī šai situācijai. Atcerieties, ka neesat viens un ka ir pieejami resursi, kas jums palīdzēs.