Kā notīrīt sadedzinātas pannas dibenu

Kā notīrīt sadedzinātas pannas dibenu

Kurš nekad pārāk ilgi nav atstājis pannu uz uguns un beidza sadedzinātu apakšējo daļu? Šī situācija ir diezgan izplatīta un tīrīšanas laikā var būt īsts murgs. Bet neuztraucieties, šajā rakstā mēs jums iemācīsim dažus drūzējamus padomus, kā atstāt jūsu pannu atkal kā jaunu.

1. Izmantojiet cepamo soda

Nātrija bikarbonāts ir īsts sabiedrotais, tīrījot sadedzinātus podus. Lai to izmantotu, pannas apakšā vienkārši pievienojiet ēdamkaroti cepamās sodas un pēc tam pievienojiet karstu ūdeni, līdz tas aptver visu sadedzināto zonu. Ļaujiet tam rīkoties dažas stundas un pēc tam berzēt ar mīkstu sūkli. Nātrija bikarbonāts palīdzēs atslābt sadedzinātus atkritumus, padarot to vieglāku tīrīšanu.

2. Balts etiķis

Baltais etiķis ir arī lielisks produkts, lai noņemtu sadedzinātos traipus un atkritumus. Lai to izmantotu, pannas apakšā vienkārši pievienojiet tasi balta etiķa un pēc tam pievienojiet karstu ūdeni, līdz tas aptver visu sadedzināto zonu. Ļaujiet tam rīkoties dažas stundas un pēc tam berzēt ar mīkstu sūkli. Baltais etiķis palīdzēs atbrīvot un novērst nepatīkamu smaku.

3. Citrons

Citrons ir lielisks sabiedrotais, tīrot sadedzinātos podus. Lai to izmantotu, sagrieziet citronu uz pusēm un berzējiet to pannas apakšā. Citrusskābe, kas atrodas citronā, palīdzēs atbrīvot sadedzinātos atlikumus. Pēc tam pannu normāli nomazgājiet ar ūdeni un mazgāšanas līdzekli.

4. Rupjā sāls

Rupju sāli var izmantot arī, lai noņemtu sadedzinātos atkritumus no pannām. Lai to izmantotu, pannas apakšā vienkārši pievienojiet ēdamkaroti rupja sāls un pēc tam visai sadedzinātajai vietai pievienojiet karstu ūdeni. Ļaujiet tam rīkoties dažas stundas un pēc tam berzēt ar mīkstu sūkli. Rupjais sāls palīdzēs atbrīvot atlikumus un novērst nepatīkamu smaku.

5. Ūdens un mazgāšanas līdzeklis

Ja neviens no iepriekšminētajiem nedarbojas, jūs varat mēģināt izmantot ūdeni un mazgāšanas līdzekli, lai noņemtu sadedzinātos atkritumus. Piepildiet pannu ar ūdeni un pievienojiet dažus pilienus mazgāšanas līdzekļa. Uzkarsē uz siltuma un vāra dažas minūtes. Pēc tam izslēdziet siltumu un ļaujiet pannam atdzist. Tad berzējiet ar mīkstu sūkli, lai noņemtu atlikumus.

Šie ir daži muļķīgi padomi sadedzinātu podiņu apakšdaļas tīrīšanai. Atcerieties vienmēr izmantot atbilstošus traukus, piemēram, mīkstus sūkļus, lai nesabojātu pannu pārklājumu. Ar nelielu pacietību un pareizajiem produktiem jūs varēsit atstāt savus podus atkal kā jaunus.