Kā izmērīt suņa temperatūru

Kā izmērīt sava suņa temperatūru

Kad mūsu četri draugi nejutās labi, viena no pirmajām lietām, ko mēs varam darīt, ir pārbaudīt jūsu temperatūru. Tāpat kā mēs, arī suņiem var būt drudzis, un ir svarīgi cieši uzraudzīt viņu veselību. Šajā rakstā mēs iemācīsim jums, kā droši un efektīvi izmērīt jūsu suņa temperatūru.

Kāpēc izmērīt suņa temperatūru?

Ķermeņa temperatūra ir svarīgs jūsu suņa veselības indikators. Veselīga suņa normāla temperatūra svārstās no 38 ° C līdz 39 ° C, Kad temperatūra paaugstinās virs šī intervāla, tā var būt zīme, ka kaut kas nav kārtībā. Suņu drudzi var izraisīt infekcijas, iekaisums, vīrusu slimības vai pat stress.

Kā izmērīt suņa temperatūru

Ir daži veidi, kā izmērīt sava suņa temperatūru. Visizplatītākais ir taisnās zarnas termometra izmantošana. Veiciet zemāk esošās darbības, lai veiktu mērījumu:

  • Sagatavojiet termometru: pārliecinieties, vai termometrs ir tīrs un ieeļļots ar vazelīnu vai citu ūdens bāzes smērvielu.
  • Novietojiet suni: turiet to stingri, bet uzmanīgi, lai izvairītos no tā sāpināšanas.
  • Ievadiet termometru: maigi, ievietojiet termometru suņa tūpļa, apmēram 2 līdz 3 centimetros.
  • Turiet termometru vietā: turiet termometru vietā apmēram 1 minūti vai līdz ierīce izstaro pīkstienu.
  • Noņemiet termometru un nolasiet temperatūru: uzmanīgi, noņemiet termometru un pārbaudiet displejā parādīto temperatūru.
  • Atcerieties, ka ir svarīgi saglabāt mieru visa procesa laikā, lai nevērtu suni. Ja jūs nejūtaties ērti veikt mērījumu, ieteicams meklēt veterinārārsta palīdzību.

    Citi temperatūras mērīšanas veidi

    Papildus taisnās zarnas termometram ir arī citi veidi, kā izmērīt suņa temperatūru. Viena no iespējām ir izmantot ausu termometru, kas ir ievietots dzīvnieka ausī. Tomēr šī metode var nebūt tik precīza kā taisnās zarnas.

    Tirgū ir iespējams atrast arī pieres termometrus, kas mēra temperatūru bez fiziska saskares. Šie termometri ķermeņa temperatūras mērīšanai izmanto infrasarkano tehnoloģiju. Tomēr ir svarīgi izlasīt ražotāja instrukcijas un pareizi ievērot precīzus rezultātus vadlīnijas.

    Meklējot veterinārārstu

    Ja jūsu suņa temperatūra ir virs 39 ° C vai zem 37,5 ° C, ieteicams meklēt veterinārārstu. Turklāt, ja jūsu sunim ir citi simptomi, piemēram, apetītes, letarģijas, vemšanas vai caurejas trūkums, ir svarīgi meklēt profesionālu palīdzību.

    Tagad, kad jūs zināt, kā izmērīt sava suņa temperatūru, ņemiet vērā drudža pazīmes un labi rūpējieties par savu mataino draugu. Atcerieties, ka jūsu suņa veselība ir kopīga atbildība starp jums un veterinārārstu.