Kā nomira karalis Sauls

Kā nomira karalis Sauls

Karalis Sauls bija pirmais Izraēlas karalis, kuru Dievs izvēlējās, lai vadītu tautu. Tomēr tā stāstu iezīmē traģēdijas un traģisks gals. Šajā rakstā mēs izpētīsim, kā Sauls nomira, un notikumi, kas noveda pie viņa nāves.

Saula

pieaugums un kritums

Saulu Dievs izvēlējās par Izraēlas karali pēc tam, kad tauta lūdza vadītāju viņu valdīt. Pravietis Samuels viņu svaidīja un sākotnēji izdevās cīņās pret Izraēlas ienaidniekiem.

Tomēr Sauls sāka nepaklausīt Dievam un pieņemt lēmumus, kas bija pretrunā ar dievišķajiem baušļiem. Viņš piedāvāja upurus bez priestera Samuēla klātbūtnes, nepaklausot tiešai Dieva kārtībai. Turklāt Sauls pilnībā neiznīcināja amalequites, kā Dievs bija pavēlējis.

Viņa nepaklausības dēļ Dievs atsauca savu garu no Saula un sūtīja ļaunu garu, lai viņu mocītu. Sauls arī sāka būt greizsirdīgs un skaudīgs Dāvids, jauns karavīrs, kurš kļuva ļoti populārs cilvēku vidū.

Cīņa pret filistiešiem

Viena no Saula pazīstamākajām cīņām bija pret filistiešiem. Filistiešu armiju vadīja Goliāts, milzis, no kuriem visi baidījās. Deivids, vēl jauns, saskārās ar Goliātu un pieveica viņu ar akmeni, kuru uzsāka viņa pamats.

Pēc šīs uzvaras Sauls kļuva vēl skaudīgāks par Dāvidu un viņu vajāja. Dāvids kļuva par bēgli, dzīvojot alās un meklējot patvērumu ienaidnieka teritorijās.

Saula nāve

Saula nāve notika cīņā pret filistiešiem. Izraēlas armija tika sakauta, un daudzi karavīri jau bija nogalināti. Sauls, izmisis, nolēma konsultēties ar vidi par norādījumiem.

Medijs atsaucās uz pravieša Samuēla garu, kurš paziņoja par nenovēršamo Saula un viņa dēlu nāvi. Nākamajā dienā Saulu un viņa bērnus nogalināja filistieši. Sauls, ievainots ar bultu, deva priekšroku pašam paņemt savu dzīvību, lai neiekristu ienaidnieka rokās.

Saula mantojums

Neskatoties uz kritienu un traģisko nāvi, Sauls atstāja svarīgu mantojumu Izraēlas iedzīvotājiem. Viņš bija pirmais karalis un nodibināja Izraēlas monarhijas pamatus. Viņa dēls Jonatas bija arī lielisks Dāvida draugs un spēlēja nozīmīgu lomu Izraēlas vēsturē.

Īsāk sakot, Saula nāve bija viņa nepaklausības pret Dievam un viņa nepareizās izvēles rezultāts. Jūsu stāsts kalpo kā atgādinājums, ka mums vajadzētu meklēt Dieva gribu savā dzīvē un sekot viņu baušļiem.