Kā pārtraukt domāt par sliktām lietām

Kā pārtraukt domāt par sliktām lietām

Vai jūs kādreiz esat iestrēdzis negatīvu domu ciklā? Vai tie laiki, kad šķiet, ka jūsu prāts pastāvīgi koncentrējas uz sliktām lietām, raizēm un satraukumu? Ja tā, zināt, ka neesat viens. Daudzi cilvēki katru dienu saskaras ar šo izaicinājumu, bet par laimi ir veidi, kā ar to rīkoties un pārstāt domāt par sliktām lietām.

1. Praktizējiet pilnu uzmanību

Pilnīga uzmanība vai apdomība ir paņēmiens, kas ietver klātbūtni šobrīd un jūsu domu novērošana bez sprieduma. Regulāri praktizējot pilnu uzmanību, jūs varat apmācīt prātu, lai attālinātos no negatīvām domām un koncentrētos uz tagadni.

2. Identificēt negatīvās domāšanas modeļus

Ir svarīgi identificēt negatīvās domāšanas modeļus, kas jums ir. Ņemiet vērā, kurš izraisa šīs domas, un mēģina tās aizstāt ar pozitīvākām domām. Piemēram, ja jūs pastāvīgi domājat par pagātnes neveiksmēm, mēģiniet atcerēties savus sasniegumus un panākumus.

3. Prakses pateicība

Pateicība ir spēcīgs līdzeklis, lai mainītu jūsu perspektīvu un pārstātu domāt par sliktām lietām. Katru dienu atlieciet laiku, lai uzrakstītu trīs lietas, kuras esat pateicīgs. Tas palīdzēs apmācīt jūsu prātu koncentrēties uz pozitīvām lietām jūsu dzīvē.

4. Veiciet fiziskus vingrinājumus

Regulāra vingrošana var palīdzēt atbrīvot endorfīnus, ķīmiskas vielas, kas uzlabo garastāvokli. Turklāt vingrinājumi var arī novērst uzmanību no negatīvām domām un palīdzēt mazināt stresu un trauksmi.

5. Meklēt atbalstu

Nebaidieties, kad nepieciešams, lūgt palīdzību. Runāšana ar draugu, ģimenes locekli vai garīgās veselības speciālistu var būt ārkārtīgi izdevīga. Viņi var piedāvāt papildu atbalstu, padomus un paņēmienus, lai palīdzētu jums pārstāt domāt par sliktām lietām.

Secinājums

Domājot par sliktām lietām, var būt grūti salauzt, taču ar praksi un apņēmību ir iespējams mainīt savu domāšanas veidu un pārtraukt pieķerties negatīvām domām. Izmēģiniet iepriekš minētos paņēmienus un atcerieties būt laipnam pret sevi šajā izmaiņu procesā.