Kā stādīt vāzes avokado no vienreizējā

Kā stādīt vāzi avokado no vienreizējiem

Vāzes avokado stādīšana no kodola ir lieliska iespēja tiem, kas vēlas, lai šie gardie augļi vienmēr būtu pieejami, pat mazās telpās. Turklāt tā ir jautra un izglītojoša darbība, ko darīt ar bērniem. Šajā rakstā mēs parādīsim soli pa solim vāzes avokado stādīšanai un veiksmei kultivēšanai.

1. solis: vienreizēja

izvēle

Pirmais solis, lai stādītu vāzes avokado, ir izvēlēties veselīgu vienreizēju. Šim nolūkam jūs varat izmantot nobriedušu avokado un uzmanīgi noņemt vienreizēju. Noteikti izvēlieties vienreizēju, kas ir vesels, bez plaisām vai bojājumiem.

2. solis: Creeper Preparation

Pēc vienreizēja izvēles jums pirms stādīšanas jāgatavo sagatavošana. Lai to izdarītu, nomazgājiet vienreizēju urbumu tekošā ūdenī un noņemiet brūno ādu, kas to ieskauj. Pēc tam augšpusē ievietojiet zobu nūjas ap vienreizējiem, veidojot sava veida atbalstu, lai to varētu novietot glāzē ūdens.

3. solis: vienreizēja

dīgtspēja

Novietojiet vienreizēju ūdens glāzi tā, lai apakšdaļa būtu iegremdēta un augšdaļa būtu ārā. Glabājiet stiklu gaišā vietā, bet bez tiešas saules iedarbības. Apmainiet ūdeni ik pēc divām dienām, lai izvairītos no sēnīšu izplatīšanās.

4. solis: Pot stādīšana

Pēc apmēram četrām līdz sešām nedēļām jūs redzēsit, ka vienreizējs sāks dīgt ar saknēm un kāpostiem. Šajā brīdī ir pienācis laiks to stādīt vāzē. Izvēlieties vāzi ar fona caurumiem, lai nodrošinātu pareizu ūdens kanalizāciju.

Piepildiet vāzi ar substrātu, kas bagāts ar organiskām vielām, piemēram, dārzeņu zeme, kas sajaukta ar tārpa humusu. Izveidojiet nelielu caurumu vāzes centrā un novietojiet vienreizēju, ar apakšdaļu uz leju un augšpusē uz augšu. Pārklājiet to ar zemi, atstājot tikai akmens galu.

5. solis: aprūpe ar kultivēšanu

Lai avokado kļūtu vesels, ir svarīgi rūpēties. Glabājiet vāzi saulainā vietā ar vismaz četras stundas tiešās saules dienā. Regulāri sasmērējiet avokado, saglabājot augsni mitru, bet izvairoties no mērcēšanas.

Turklāt, izmantojot barības vielas bagātību, ieteicams apaugļot augu ik pēc trim mēnešiem. Jāapzinās arī iespējamie kaitēkļi un slimības, piemēram, laputis un sēnītes, un ņemiet nepieciešamos pasākumus, lai tos apkarotu.

Secinājums

Vāzes avokado stādīšana no kodola ir vienkārša un atalgojoša aktivitāte. Ar pienācīgu rūpību jūs varat baudīt svaigus un garšīgus avokado savās mājās. Sekojiet soli pa solim, kas parādīts šajā rakstā un gūst panākumus avokado kultivēšanā vāzē.