Kā stādīt bromelia

Kā stādīt bromeliad: pilnīgs ceļvedis

Ja jūs meklējat eksotisku augu un viegli izrotāt savu māju vai dārzu, Bromeliad ir lielisks risinājums. Ar savām krāsainajām lapām un dinamiskajiem ziediem tas rada dzīvību un skaistumu jebkurā vidē. Šajā rakstā mēs jums soli pa solim iemācīsim, kā stādīt un rūpēties par šo burvīgo augu.

1. solis: Ideāla bromeliad izvēle

Pirms stādīšanas procesa sākšanas ir svarīgi izvēlēties savai telpai pareizo bromeliad. Ir vairākas sugas un šķirnes, katrai no tām ir savas īpašās īpašības. Daži no tiem ir vislabāk piemēroti iekšējai videi, bet citi dod priekšroku atrasties ārpus telpām. Pārbaudiet arī gaismas un mitruma apstākļus, kas nepieciešami katram bromeliādes veidam.

2. solis: vides sagatavošana

Bromeliad ir augs, kas labi pielāgojas dažādiem augsnes veidiem, bet dod priekšroku labi sauktām augsnēm. Noteikti izvēlieties trauku vai ziedu dobi ar kanalizācijas caurumiem, lai novērstu ūdens uzkrāšanos. Ja vēlaties, varat arī iestādīt savu bromeliad stumbros vai akmeņos, ja vien tie piedāvā pienācīgu atbalstu.

3. solis: Bromeliad stādīšana

Pirms bromeliad stādīšanas ir svarīgi to noņemt no vāzes, kurā tā ienāca. Rūpīgi noņemiet lieko zemi no saknēm, uzmanot, lai tās nesabojātu. Tad izveidojiet caurumu zemē vai izvēlētajā substrātā, lai augs būtu vienlaikus ar to, ka tas bija iepriekš.

Ievietojiet bromeliādi caurumā un piepildiet ar zemi vai substrātu ap saknēm, viegli nospiežot, lai salabotu augu. Pārliecinieties, ka augs ir ļoti stingrs zemē, bet izvairieties no pārāk daudz saspiešanas, jo tas var sāpināt saknes.

4. solis: Postlantean Care

Pēc stādīšanas ir svarīgi pareizi laistīt bromeliad. Tas dod priekšroku mērenam mitrumam, tāpēc izvairieties no zemes mērcēšanas. Sasmērējiet tikai tad, kad substrāts ir sauss līdz pieskārienam. Atcerieties arī nodrošināt pietiekamu gaismu augam, izvairoties no tiešas iedarbības uz spēcīgo sauli.

Vēl viena svarīga aprūpe ir apaugļošana. Bromelia neprasa biežus mēslošanas līdzekļus, bet organiskā mēslojuma pielietošana ik pēc trim mēnešiem var palīdzēt augam saglabāt veselīgu un skaistu.

Secinājums

Bromeliadu stādīšana var būt atalgojoša un relaksējoša darbība. Ar pienācīgu rūpību jūs varat ilgu laiku baudīt savus skaistos ziedus un lapotnes. Izpildiet šīs rokasgrāmatas padomus un gūstiet panākumus, kultivējot šo burvīgo augu.

Atsauces:

  • dārznieks.net-how, lai stādītu bromélias
  • Li>
  • Jūsu mājas pavadīšana, lai stādītu bromélias