Kā stādīt pitaya vāzē

Kā stādīt pitaya uz vāzes

Pitaya, kas pazīstama arī kā Pūķa auglis, ir eksotisks un garšīgs auglis, ko var kultivēt traukos. Ja jūs interesē šī augļa iegūšana mājās, turpiniet lasīt, lai uzzinātu, kā stādīt Pitaya vāzē.

Vāzes izvēle

Lai stādītu pitaya vāzē, ir svarīgi izvēlēties piemērotu konteineru. Izvēlieties lielu vāzi, vismaz 40 cm diametrā un 40 cm dziļumā. Pārliecinieties, vai vāzei ir kanalizācijas caurumi, lai novērstu ūdens uzkrāšanos.

Pamatnes sagatavošana

Ideāls substrāts asinsvadu Pitaya kultivēšanai ir dārzeņu, smilšu un organisko vielu sajaukums. Šī kombinācija nodrošina labu augu kanalizāciju un barības vielas. Pirms ievietošanas vāzē pārliecinieties, ka substrāts ir labi sajaukts.

Stādot Pitaya

Pirms stādīšanas Pitaya ir svarīgi izvēlēties veselīgas pārmaiņas. Pārliecinieties, ka stādiem ir labi attīstītas saknes un zaļās lapas. Izveidojiet caurumu trauka centrā un novietojiet stādi, pārklājot saknes ar sagatavoto pamatni.

Pitaya Care

Pitaya ir nepieciešama īpaša aprūpe, lai labi attīstītos vāzē. Noteikti laistiet augu regulāri, saglabājot substrātu mitru, bet neērtu. Izvairieties no auga pakļaušanas ekstrēmai temperatūrai un aizsargājiet to no spēcīga vēja.

Turklāt ir svarīgi nodrošināt Pitaya barības vielas. Jūs varat izmantot organisko mēslojumu vai augļu specifiskus mēslošanas līdzekļus. Izpildiet ražotāja instrukcijas par pareizo lietojumprogrammu.

Pitaya Harvest

Pitaya parasti sāk ražot augļus pēc divu gadu stādīšanas. Augļi ir gatavi novākšanai, kad apvalks ir pilnīgi sarkans un nedaudz mīksts līdz pieskārienam. Rūpīgi sagrieziet augļus, lai nesabojātu augu.

Tagad, kad jūs zināt, kā stādīt Pitaya vāzē, jūs esat gatavs kultivēt šos eksotiskos augļus savās mājās. Atcerieties ievērot aprūpes vadlīnijas un izbaudīt gardus augļus, ko Pitaya nodrošinās.