Kā apgriezt vīnogu vīnogas

Kā apgriezt vīnogas

Vīnogu vīnogu zapeņu atzarošana ir būtiska prakse, lai nodrošinātu labu vīnogu ražošanu un kvalitāti. Šajā rakstā mēs apskatīsim galvenos soļus un paņēmienus, lai pareizi veiktu atzarošanu.

Kāpēc apgriezt vīnogu vīnogulāju?

Vīnogu vīnogu zapu atzarošana ir svarīga vairāku iemeslu dēļ. Pirmkārt, tas palīdz kontrolēt augu augšanu, neļaujot tam kļūt ļoti apjomīgam un grūti apstrādājamam. Turklāt atzarošana stimulē jaunu asnu un augļu attīstību, kā rezultātā rodas bagātīgāka un labāka kvalitātes raža.

Kad apgriezt vīnogu vīnogulāju?

Vīnogu izspiešana jāveic augu nejutīguma periodā, kas parasti notiek ziemā. Ir svarīgi izvairīties no atzarošanas stipra lietus vai sala periodos, jo tas var sabojāt augu.

Soli pa solim vīnogu aizraušanās

  • Sagatavojiet nepieciešamos rīkus, piemēram, šķēres un aizsargājošus cimdus.
  • Noņemiet žāvētus, slimus vai bojātus zarus, sagriežot tos tuvu bagāžniekam.
  • Identificējiet galvenos zarus, kas tiks turēti, un sagrieziet sānu zarus, atstājot tikai dažus asnus tuvu stumbram.
  • Veiciet atjaunošanas atzarošanu, sagriežot dažus vecākus galvenos zarus un stimulējot jaunu asnu augšanu.
  • Noņemiet kāpostus, kas aug auga pamatnē, jo tie var konkurēt par barības vielām un vājināt vīnogulāju.
  • Veiciet galveno zaru saiti, izmantojot stīgu vai stiepli, lai virzītu augu augšanu.
  • aprūpe pēc atzarošanas

    Pēc vīnogu vīnogu atgūšanas ir svarīgi rūpēties, lai nodrošinātu auga panākumus. Pareizi sasmērējiet, izvairoties no augsnes mērcēšanas un izmanto organisko mēslojumu, lai nodrošinātu nepieciešamās barības vielas. Turklāt regulāri uzraugiet augu, meklējot slimību vai kaitēkļu pazīmes.

    Secinājums

    Vīnogu vīnogu atzarošana ir būtiska prakse, lai nodrošinātu labu vīnogu ražošanu un kvalitāti. Ievērojot pareizas darbības un paņēmienus, ir iespējams iegūt bagātīgu un garšīgu ražu. Atcerieties veikt atzarošanu augu nejutīguma periodā un pēc procesa ievērojiet nepieciešamo aprūpi. Izmantojot centību un zināšanas, jūs varat baudīt svaigas un garšīgas vīnogas savā sētā.