Kā pagatavot graudus

Kā sagatavot aunazirņus

aunazirņi ir daudzpusīgs un barojošs ēdiens, ko var izmantot dažādās receptēs. Papildus tam, ka tas ir lielisks olbaltumvielu avots, tas ir bagāts arī ar šķiedrvielām, vitamīniem un minerālvielām. Šajā rakstā mēs jums iemācīsim, kā vienkārši un garšīgi sagatavot aunazirņus.

1. solis: izvēle un mazgāšana

Pirms sākat gatavot aunazirņus, ir svarīgi izvēlēties labas kvalitātes graudus. Meklējiet veselus graudus, bez plankumiem vai pasliktināšanās pazīmēm. Pēc tam labi mazgājiet graudus tekošā ūdenī, lai noņemtu visus netīrumus vai piemaisījumus.

2. solis: mērcēt

Pēc mazgāšanas aunazirņiem ievietojiet bļodā un pārklājiet ar ūdeni. Iemērciet vismaz 8 stundas vai naktī. Šis process palīdz mīkstināt graudus un samazināt gatavošanas laiku.

3. solis: Gatavošana

Pēc mērces perioda iztukšojiet ūdeni un novietojiet aunazirņus spiediena katlā. Pārklājiet ar svaigu ūdeni un pēc garšas pievienojiet sāli. Gatavojiet virs vidējas uguns apmēram 20 minūtes pēc tam, kad panna sāk čīkstēt. Ja vēlaties, varat arī pagatavot aunazirņus parastā pannā, bet gatavošanas laiks būs ilgāks.

4. solis: izmantošana

Pēc vārīšanas aunazirņi var izmantot dažādās receptēs. To var pievienot salātiem, zupām, sautējumiem, veģetārajiem hamburgeriem, pastām un daudz ko citu. Jūs varat arī sezonu aunazirņi ar ārstniecības augiem un garšvielām, lai sniegtu papildu garšu.

Papildu padomi:

– ja vēlaties, jūs varat iesaldēt vārītus aunazirņus atsevišķās porcijās, lai atvieglotu vēlāk izmantošanu.

– buljonu, kas rodas aunazirņu gatavošanas rezultātā, kas pazīstams kā Aquafaba, var izmantot kā olu baltuma aizstājēju vegānu receptēs, piemēram, peliņiem un nopūtām.

  • Labi izvēlieties un mazgājiet Beak graudu graudus.
  • Iemērciet vismaz 8 stundas.
  • Pagatavojiet spiediena katlā apmēram 20 minūtes.
  • Izmantojiet dažādās receptēs.

  • aunazirņu ieguvumi

    Mēs ceram, ka šie padomi ir palīdzējuši jums uzzināt, kā vienkārši un garšīgi sagatavot aunazirņus. Tagad vienkārši netīriet rokas un izbaudiet visas šī apbrīnojamā ēdiena priekšrocības!

    Atsauces:

  • https://www.healthline.com/nutration/chickpeas-nutration-benefits
  • https://www.tastofhome.com/collection/chickpea-recipes/
  • bagāts ar olbaltumvielām
    šķiedru avots
    satur vitamīnus un minerālus