Ko japāņu valodā nozīmē Sama

Ko japāņu valodā nozīmē “sama”?

Japāņu valodā ir dažādas ārstēšanas formas, kuras izmanto, lai izteiktu cieņu un pieklājību. Viena no šīm formām ir sufikss “sama”.

“Sama” izmantošana

paraugs “Sama” ir ļoti formāls ārstēšanas veids, un to izmanto, lai parādītu cieņu un cieņu pret kādu. To parasti izmanto, lai atsauktu cilvēkus ar augstāku statusu, piemēram, hierarhiski priekšnieki, svarīgi klienti, vecāki cilvēki vai cilvēki ar lielām prasmēm noteiktā jomā.

Piemēram, ja jūs dodaties uz skolotāju, jūs varat izmantot “sensei”, lai izrādītu cieņu. Tomēr, ja vēlaties būt vēl formālāks, varat izmantot “sensei-sama”.

Citi “Sama” lietojumi

Papildus tam, ka to izmanto kā ārstēšanas piedēkli, “SAMA” var izmantot arī pateicības vai godbijības izteikšanai. Piemēram, kad saņemat dāvanu, ir ierasts pateikt “Arigatou Gozaimasu”, lai pateiktos. Tomēr, ja vēlaties būt vēl formālāks un parādīt augstāku pateicības līmeni, varat teikt “Arigatou gozaimasu-sama”.

Secinājums

“Sama” sufikss ir formāls ārstēšanas veids, ko japāņu valodā izmanto, lai izrādītu cieņu un pieklājību. To izmanto, lai atsauktos uz cilvēkiem ar augstāku statusu vai izteiktu pateicību un godbijību. Ir svarīgi paturēt prātā kontekstu un piemērot “Sama” izmantošanu saskaņā ar situāciju.