Kā noņemt pelējumu no drēbēm

Kā noņemt pelējumu no drēbēm

Pelējums ir izplatīta problēma, kas var ietekmēt mūsu drēbes, atstājot traipus un nepatīkamu smaku. Par laimi, ir vairāki efektīvi veidi, kā noņemt veidni no drēbēm un atjaunot tās sākotnējā stāvoklī. Šajā rakstā mēs izpētīsim dažus noderīgus paņēmienus un padomus, kā novērst drēbju veidni.

1. Identificēt skartās zonas

Pirms sākat noņemt veidni, ir svarīgi identificēt skartās telpas drēbēs. Meklējiet tumšus plankumus vai krāsas maiņu, kas var norādīt uz pelējuma klātbūtni.

2. Nekavējoties nomazgājiet skartās drēbes

Kad esat identificējis veidni drēbēs, nekavējoties mazgājiet tos. Izmantojiet karstu ūdeni un kvalitatīvu mazgāšanas līdzekli, lai noņemtu pelējuma traipus. Noteikti ievērojiet mazgāšanas instrukcijas, kas atrodas apģērba etiķetēs.

3. Izmantojiet balto balinātāju vai etiķi

Ja pelējuma traipi saglabājas pēc mazgāšanas, varat mēģināt izmantot balinātāju vai balto etiķi. Abi ir efektīvi pelējuma noņemšanā. Pievienojiet mazgāšanas ūdenim nelielu daudzumu balta balinātāja vai etiķa un pirms skalošanas dažas stundas iemērciet drēbes.

4. Pakļauj drēbes saulē

Pēc drēbju mazgāšanas ielieciet tos nožūt saulē. Saules iedarbība palīdz iznīcināt pelējuma izraisošās baktērijas un sēnītes un novērst nepatīkamu smaku. Noteikti pagrieziet drēbes iekšpusē, lai pārliecinātos, ka visas skartās vietas ir pakļautas saules gaismai.

5. Izmantojiet īpašus produktus pelējuma noņemšanai

Tirgū ir pieejami vairāki produkti, kas ir īpaši izstrādāti, lai noņemtu pelējumu no apģērba. Šie produkti parasti satur pretsēnīšu un antibakteriālas sastāvdaļas, kas efektīvi novērš pelējumu. Izmantojot šos produktus, ievērojiet ražotāja instrukcijas.

6. Novērst pelējumu drēbēs

Lai izvairītos no pelējuma drēbēs, ir svarīgi veikt dažus profilaktiskus pasākumus. Saglabājiet drēbes tīras un žāvētas, izvairieties no mitru drēbju glabāšanas slēgtās vietās un valkājiet silikagela paciņas vai prettekstu produktus skapjos.

Veidnes noņemšana no drēbēm var būt izaicinājums, taču ar pareizajām metodēm un nelielu pacietību jūs varat atjaunot drēbes un pilnībā to novērst. Izpildiet šajā rakstā minētos padomus un turiet drēbes bez pelējuma.