Kā zināt, kura frakcija ir mazāka

Kā uzzināt, kura frakcija ir zemāka

Kad mums ir darīšana ar frakcijām, ir ierasts rasties šaubas par to, kurš no tiem ir mazāks. Šajā emuārā mēs izpētīsim dažas stratēģijas, lai noteiktu, kura frakcija ir mazākā salīdzinājumā.

Skaitītāju un saucēju salīdzināšana

Vienkāršs veids, kā salīdzināt frakcijas, ir analizēt skaitītājus un saucējus. Ja frakcijas skaitītājs ir zemāks par citas frakcijas skaitītāju, tad pirmā frakcija ir zemāka. Līdzīgi, ja frakcijas saucējs ir lielāks nekā citas frakcijas saucējs, tad pirmā frakcija ir zemāka.

Piemēram, salīdzināsim frakcijas 1/4 un 2/5. 1 skaitītājs ir zemāks par skaitītāju 2, tāpēc 1/4 ir mazāks par 2/5. Turklāt saucējs 4 ir lielāks nekā saucējs 5, kas arī norāda, ka 1/4 ir mazāks par 2/5.

Kopsaucēja atrašana

Dažos gadījumos frakcijām var būt skaitītāji un dažādi saucēji, kas apgrūtina tiešu salīdzinājumu. Šādos gadījumos mēs varam atrast frakciju kopsaucēju un pēc tam salīdzināt skaitītājus.

Piemēram, salīdzināsim frakcijas 1/3 un 2/7. Lai atrastu kopsaucēju, mēs varam reizināt pirmās frakcijas (3) saucēju ar otro frakcijas saucēju (7), kā rezultātā 21. Tagad mēs varam pārveidot frakcijas, lai iegūtu saucēju 21:

1/3 = 7/21

2/7 = 6/21

Tagad mēs redzam, ka 7/21 ir lielāks par 6/21, tāpēc 2/7 ir mazāks par 1/3.

Izmantojot kalkulatoru

Ja jums ir grūti manuāli salīdzināt frakcijas, viena iespēja ir izmantot kalkulatoru. Vienkārši ievadiet frakcijas un izmantojiet salīdzināšanas funkciju, lai noteiktu, kurš no tiem ir mazākais.

Ir arī lietojumprogrammas un vietnes, kas specializējas matemātikā, kas var palīdzēt šajā uzdevumā, nodrošinot ātru un precīzu frakciju salīdzinājumu.

Secinājums

Frakciju salīdzināšana no pirmā acu uzmetiena var šķist sarežģīta, taču ar pareizām stratēģijām ir iespējams noteikt, kura frakcija ir mazāka. Analizējiet skaitītājus un saucējus, kopsaucēja atrašana un kalkulatora izmantošana ir daži no veidiem, kā veikt šo salīdzinājumu.

Mēs ceram, ka šis emuārs bija noderīgs, lai jūs saprastu, kā zināt, kura frakcija ir mazāka. Turpiniet praktizēt, un drīz jūs dominēsit šajā matemātiskajā koncepcijā! ​​