Kā uzzināt, vai tas ir hemoroīds

Kā uzzināt, vai tas ir hemoroīds

Hemoroīdi ir izplatīta problēma, kas kādā dzīves brīdī ietekmē daudzus cilvēkus. Tomēr ne vienmēr ir viegli noteikt, vai simptomus, kurus jūs piedzīvojat, patiešām izraisa hemoroīdi. Šajā rakstā mēs apspriedīsim visizplatītākās hemoroīdu pazīmes un simptomus un to, kā jūs varat zināt, vai tas ir hemoroīds vai nē.

hemoroīdu pazīmes un simptomi

Hemoroīdi ir pietūkuši un iekaisušas vēnas tūpļa un taisnās zarnās. Simptomi dažādiem cilvēkiem var atšķirties, bet šeit ir dažas no visbiežāk sastopamajām hemoroīdu pazīmēm:

  • Anālā asiņošana: asiņošana ir viens no biežākajiem hemoroīdu simptomiem. Var rasties evakuācijas laikā vai tīrīšanas laikā pēc evakuācijas.
  • Sāpes vai diskomforts: hemoroīdi var izraisīt sāpes vai diskomfortu anālajā reģionā. Tas var atšķirties no vieglas līdz smagam, atkarībā no hemoroīdu lieluma un smaguma.
  • Anālā nieze: nieze ir vēl viens bieži sastopams hemoroīdu simptoms. Var izraisīt ādas kairinājums ap anālo atveri.
  • Pietūkums vai izvirzīšana: smagos gadījumos hemoroīdi var kļūt pietūkuši un izvirzīti, un tos var sajust kā masu anālajā reģionā.

Kad apmeklēt ārstu

Lai arī hemoroīdi parasti ir nekaitīgi un paši var pazust, dažos gadījumos ir svarīgi meklēt medicīnisko palīdzību pareizai diagnozei. Šeit ir dažas situācijas, kad jums vajadzētu konsultēties ar ārstu:

  • intensīva asiņošana: Ja rodas intensīva vai nepārtraukta anālā asiņošana, ir svarīgi meklēt tūlītēju medicīnisko aprūpi.
  • intensīvas sāpes: Ja hemoroīdu sāpes ir intensīvas un neatbrīvojas no mājās gatavotiem mērījumiem, ieteicams apmeklēt ārstu.
  • zarnu paradumu izmaiņas: Ja pamanāt būtiskas izmaiņas zarnu paradumos, piemēram, pastāvīgā caureja vai smaga aizcietējumā, ir svarīgi meklēt medicīnisku padomu.

Ārstēšana un profilakse

Hemoroīdu ārstēšana var atšķirties atkarībā no simptomu smaguma. Vieglos gadījumos mājās gatavoti pasākumi, piemēram, sēdekļu vannas un lokālas ziedes, var palīdzēt mazināt simptomus. Smagākos gadījumos var būt nepieciešama medicīniska ārstēšana, piemēram, elastīga pārsēja vai operācija.

Lai novērstu hemoroīdu parādīšanos, ir svarīgi pieņemt veselīgus ieradumus, piemēram, uzturēt ar šķiedrvielām bagātīgu uzturu, dzert daudz ūdens, izvairoties no pārmērīgas pūles evakuācijas laikā un regulāri vingrot.

Secinājums

Ja jūs saskaraties ar tādiem simptomiem kā anālais asiņošana, sāpes, nieze vai pietūkums anālajā reģionā, iespējams, jums būs jātiek galā ar hemoroīdiem. Tomēr vienmēr ir ieteicams meklēt ārstu pareizai diagnozei un pareizai ārstēšanas plānam. Neignorējiet simptomus un rūpējieties par savu veselību!