Kā aprēķināt 1/3 atvaļinājumu

Kā aprēķināt 1/3 atvaļinājumu

Kad pienāk laiks paņemt atvaļinājumu, ir svarīgi saprast, kā pareizi aprēķināt 1/3 atvaļinājuma vērtību, kurai katram darbiniekam ir tiesības. Šajā rakstā mēs soli pa solim paskaidrosim, kā veikt šo aprēķinu.

Kas ir 1/3 atvaļinājums?

1/3 no atvaļinājuma ir tiesības, kuras garantē likums Brazīlijas darbiniekiem. Tas sastāv no palielināšanās par 1/3 (vai 33,33%) par darba ņēmēja parastās algas vērtību atvaļinājuma periodā.

soli pa solim, lai aprēķinātu atvaļinājumu 1/3

  • Pirmkārt, ir jāzina, kāda ir darba ņēmēja parastās algas vērtība. Šī summa atbilst ikmēneša algai, neskaitot papildu, virsstundu vai jebkura cita veida papildu maksājumus.
  • Tālāk jums jāaprēķina atvaļinājuma 1/3 vērtība. Lai to izdarītu, vienkārši reiziniet parasto algas vērtību ar 0,33 (vai 33,33%).
  • Iegūtais rezultāts ir atvaļinājuma 1/3 vērtība, kurai darba ņēmējam ir tiesības.
  • Praktisks piemērs

    Pieņemsim, ka darba ņēmēja parastā alga ir USD 2 000,00. Lai aprēķinātu atvaļinājuma 1/3 vērtību, vienkārši reiziniet šo vērtību ar 0,33:

    R USD 2 000,00 x 0,33 = R $ 660,00

    Tāpēc šajā piemērā darbiniekam būtu tiesības saņemt 660,00 USD, palielinoties par 1/3 par parasto algas vērtību svētku laikā.

    Secinājums

    1/3 atvaļinājuma aprēķināšana ir vienkāršs un svarīgs process, lai nodrošinātu, ka darba ņēmējs pareizi saņem savas tiesības. Pēc soli pa solim, kas parādīts šajā rakstā, šo aprēķinu ir iespējams ātri un precīzi veikt.

    Vienmēr atcerieties konsultēties ar darba tiesību aktiem un, ja rodas šaubas, meklējiet norādījumus no uzņēmuma Cilvēkresursu departamenta, kurā strādājat.