Kā sadalīt

Kā periodiskie tabulas elementi ir sadalīti?

Periodiskā tabula ir būtisks līdzeklis ķīmijas un ķīmisko elementu izpratnei. Tas organizē elementus atbilstoši to īpašībām un īpašībām, ļaujot labāk vizualizēt un izpētīt ķimikālijas.

Periodiskās tabulas elementi

Periodiskā tabula sastāv no vairākiem elementiem, kurus attēlo ķīmiski simboli. Katram elementam ir unikāls atomu numurs, kas norāda uz tā kodolā esošo protonu daudzumu. Turklāt elementi tiek sadalīti grupās un periodos atbilstoši to īpašībām un elektroniskajām konfigurācijām.

grupas

Periodiskās tabulas elementi ir sadalīti 18 grupās, kuras identificē pēc romiešu skaita no I līdz XVIII. Katrai grupai ir līdzīgas īpašības un īpašības, ņemot vērā tās elektronisko konfigurāciju. Dažām grupām ir īpaši nosaukumi, piemēram, sārmainie metāli (1. grupa), sārmainas terrosas (2. grupa) un halogēnus (17. grupa).

periodi

Periodiskie tabulas elementi tiek organizēti arī 7 periodos, kurus identificē ar skaitļiem no 1 līdz 7. Elementu atomos esošo elektronisko slāņu skaitu. Piemēram, pirmā perioda elementiem ir tikai viens elektronisks slānis, savukārt septītajam perioda elementiem ir septiņi elektroniski slāņi.

Periodiskā tabulas struktūra

Periodiskā tabula ir sadalīta vairākās daļās, kas atvieglo elementu vizualizāciju un izpēti. Daži no elementiem, kas atrodas periodiskās tabulas periodā, ir:

  • thead: galda galvene, kur tiek parādītas grupas un periodi.
  • tr: tabulas līnijas, kas apzīmē elementus.
  • th: galvenes šūnas, kas sniedz informāciju par elementiem.
  • tbody: ķermeņa ķermenis, kur ir uzrādītas elementu īpašības.
  • td: ķermeņa ķermeņa šūnas, kas satur elementu informāciju.

Secinājums

Periodiskā tabula ir būtisks līdzeklis ķīmijas un ķīmisko elementu izpētei. Tas organizē elementus atbilstoši to īpašībām un īpašībām, veicinot ķīmisko vielu izpratni un izpēti. Izpratne par to, kā elementi tiek sadalīti periodiskajā tabulā, ir iespējams iegūt vērtīgu informāciju par to īpašībām un ķīmisko izturēšanos.