Ko nozīmē izņemt zirgu no lietus

Ko nozīmē izņemt zirgu no lietus?

Kurš nekad nav dzirdējis izteicienu “izņemt zirgu no lietus” un prātoja, ko tas nozīmē? Šī ir populāra izteiksme, kurai ir ļoti interesanta nozīme.

izteiksmes izcelsme

Izteiciens “lietus zirga ņemšana” rodas laikā, kad cilvēki zirgus izmantoja kā transporta līdzekli. Kad kāds kaut ko gaidīja vai apsolījumu, kas neīstenojās, tika teikts, ka šai personai būs “jāizņem zirgs no lietus”.

Tas ir tāpēc, ka, kad lija līst, zirgi bija slapji un netīri, un bija nepieciešams tos izkļūt no lietus, lai tie būtu aizsargāti. Tāpēc “zirga izņemšana no lietus” nozīmēja atteikties no kaut kā, kas gaidāms ilgu laiku.

Izteiciena izmantošana

Pašlaik izteiciens “Lietus zirga ņemšana” tiek izmantots, lai norādītu, ka kādam nevajadzētu gaidīt kaut ko tādu, kas nenotiks. Tas ir veids, kā pateikt personai atteikties no idejas vai cerībām, kas netiks realizēta.

Piemēram, ja kāds ilgu laiku ir gaidījis paaugstinājumu darbā, bet par to nesaņem nekādas ziņas, kāds cits var pateikt šai personai “izņemt zirgu no lietus”, tas ir, atteikties no Ideja par paaugstināšanu.

Izmantojiet piemēru:

João: Es vairākus mēnešus gaidīju šī uzņēmuma atbildi.
Marija: Es domāju, ka labāk iziet zirgu no lietus, viņi ir nolīguši kādu citu.

Secinājums

Izteiciens “zirga izņemšana no lietus” ir populārs veids, kā pateikt kādam atteikties no cerībām, kas netiks realizētas. Tā nozīme datēta ar laiku, kad zirgi tika izmantoti kā transporta līdzekli, un bija nepieciešams tos aizsargāt no lietus.

Ir interesanti uzzināt populāro izpausmju nozīmi, jo tie ir daļa no mūsu kultūras un palīdz bagātināt mūsu komunikāciju.