Ko nozīmē hipiji

Ko nozīmē hipiji?

Hipiji bija kultūras kustība, kas parādījās 60. gados, īpaši Amerikas Savienotajās Valstīs. Viņi meklēja alternatīvu dzīves veidu, pamatojoties uz mieru, mīlestību, brīvību un vienlīdzību. Termins “hipijs” izriet no vārda “gūžas”, kas nozīmē “atdalīts” vai “bezrūpīgs”.

hipiju kustības izcelsme

Hipiju kustībai saknes bija 1950. gadu pretkultūra un Beatnik kustība. Beatniks bija rakstnieku un mākslinieku grupa, kas noraidīja sociālās normas un meklēja brīvāku un radošāku dzīvi. Hipiji paplašināja šīs idejas un pārcēla tās plašākā līmenī.

Hipiju galvenās īpašības

Hipiji izcēlās par viņu alternatīvo dzīvesveidu un uzskatiem. Dažas no galvenajām hipiju iezīmēm bija:

  • Kara un vardarbības noraidīšana;
  • Meklējiet vienkāršāku dzīvi un saskaroties ar dabu;
  • Individuālās brīvības un mākslinieciskās izpausmes novērtēšana;
  • Pilsoņu tiesību aizsardzība un rasu vienlīdzība;
  • Psihedēlisko zāļu, piemēram, LSD;
  • lietošana;

  • Alternatīvas modes pieņemšana ar krāsainām un noņemtajām drēbēm;
  • Garīguma un austrumu filozofijas novērtēšana.

hipiju ietekme uz mūsdienu kultūru

Hipiju kustībai bija ilgstoša ietekme uz mūsdienu kultūru. Daudzas no hipiju aizstāvētajām idejām un vērtībām, piemēram, miera meklēšana un dabas valorizācija, joprojām ir klāt šodienas sabiedrībā. Turklāt hipiju alternatīvais dzīvesveids ietekmēja modi, mūziku, mākslu un vēlāko paaudžu izturēšanos.

Ziņkārības par hipijiem

Hipiji kļuva pazīstami ar savām alternatīvajām kopienām, ko sauc par “komūnām”, kur viņi centās dzīvot kolektīvi un harmonijā ar dabu. Turklāt viņi reklamēja mūzikas festivālus un mierīgas sanāksmes, piemēram, slavenos Vudstokas festivālu, kas 1969. gadā pulcēja simtiem tūkstošu cilvēku.

Secinājums

Hipiju kustība bija svarīgs pretkultūras izpausme un sešdesmitajos gados meklējot alternatīvu dzīvi. Tās miera, mīlestības, brīvības un vienlīdzības ideāli šodien turpina ietekmēt sabiedrību, padarot hipijus par pavērsienu divdesmitajā un desmitgades vēsturē.