Ko nozīmē balsot par nulli

Ko nozīmē balsot par nulli?

Runājot par balsošanu, var rasties daudz šaubu. Šajā rakstā mēs izskaidrosim šīs prakses nozīmi un tās sekas.

Kas ir nulles balsojums?

Balsošana NULL ir iespēja vēlētājam vēlēšanu laikā. Tas sastāv no jūsu balsojuma anulēšanas, tas ir, balsojiet nederīgi, neizvēloties nevienu kandidātu vai partiju.

Kāpēc kāds balso null?

Ir vairāki iemesli, kāpēc persona var izvēlēties balsot NULL. Daži vēlētāji uzskata, ka neviens no kandidātiem nav pelnījis savu balsojumu, bet citi protestē pret politisko sistēmu vai neizsaka savu neapmierinātību ar pašreizējo valsts situāciju.

Ir svarīgi uzsvērt, ka nulles balsojums nav tas pats, kas tukšs balsojums. Tukšajā balsojumā vēlētājs neizvēlas nevienu kandidātu, bet apstiprina savu balsojumu. Null balsojumā vēlētājs atceļ savu balsojumu, padarot viņu par nederīgu.

NULL balsojuma sekas

NULL balsošanai nav praktiskas ietekmes uz balsu skaitīšanu. Tas ir, pat ja vairums vēlētāju balso nullē, vēlēšanu rezultāts netiks ietekmēts. NULL balsis tiek uzskaitītas tikai kā nederīgas un netiek ņemtas vērā pozīciju sadalījumā.

Tomēr ir svarīgi uzsvērt, ka nulles balsojums nav efektīvs protesta vai politiskās izpausmes veids. Lai izteiktu savu neapmierinātību ar politisko sistēmu, ir arī citi efektīvāki veidi, piemēram, piedalīties sociālajās kustībās, noskaidrojot par kandidātiem un viņu priekšlikumiem un veicot apzinātu balsošanu.

Secinājums

Balsošana NULL ir iespēja vēlētājam vēlēšanu laikā, bet tam nav praktiskas ietekmes uz balsu skaitīšanu. Ir svarīgi saprast, ka nulles balsojums nav efektīvs protesta vai politiskas izpausmes veids. Lai izteiktu savu neapmierinātību ar politisko sistēmu, ir jāmeklē citi līdzdalības un pilsoniskās iesaistes veidi.

  • avots 1
  • Avots 2
  • 3 avots