Ko nozīmē zombijs

Ko nozīmē zombijs?

Zombiji ir izdomāti radījumi, kas rodas no leģendām un mitoloģijām no dažādām kultūrām visā pasaulē. Ir zināms, ka tie ir nedzīvi, tas ir, cilvēki, kuri nomira un kaut kādā veidā tika reanitēti, parasti caur melno maģiju vai sava veida vīrusiem.

Zombiju izskats un īpašības

Zombiji tiek attēloti kā sabrukšanas būtnes, bāla āda, tukšas acis un nedzīvas sejas izteiksme. Viņi parasti pārvietojas lēnām un neveikli, velkot kājas un dodot ņurdēt vai ņurdēt. Turklāt zombiji ir pazīstami ar savu negausīgo izsalkumu pret cilvēka miesu, īpaši smadzenēm.

Zombiju izcelsme un popularitāte

Zombiju izcelsme aizsākās dažādu kultūru, piemēram, Haiti Voodoo un Āfrikas mitoloģijā, vecos uzskatos un tradīcijās. Tomēr tieši caur kino un literatūru zombiji ieguva popularitāti visā pasaulē. Tādas filmas kā “The Night of the Undead” (1968) un tādas seriāls kā “The Walking Dead” veicināja zombiju koncepcijas izplatību populārajā kultūrā.

Zombiju zinātkāres:

  • Zombiji bieži tiek saistīti ar apokalipsi, kurā cilvēci apdraud šo radījumu iebrukums.
  • Dažādās kultūrās ir dažādas zombiju variācijas, piemēram, Haiti Vodus zombiji un ātri un veikli zombiji, kas attēloti jaunākajās filmās.
  • Terminu “zombiju” var izmantot arī metaforiski, lai aprakstītu cilvēkus, kuri rīkojas mehāniski vai bez dzīvības, it kā viņi tikai ievērotu rīkojumus.

  • filma
    gads

    Uzziniet vairāk par zombijiem

    Avots: piemērs.com

    Undead nakti 1968
    Shaun of the Dead 2004
    pasaules karš Z 2013