Ko nozīmē icaro

Ko nozīmē icarus?

ícaro ir grieķu izcelsmes vārds, kas kļuva pazīstams caur mitoloģiju. Vēsturē Icarus bija slavenā arhitekta un izgudrotāja Daedalus dēls un vergs ar nosaukumu Naucrate. Kopā viņi tika ieslodzīti karaļa Minosa labirintā Krētas salā.

ICARUS UN DAEDALO VĒSTURE

Daedalus bija pazīstams ar savu spēju veidot labirintus un citas sarežģītas struktūras. Tomēr galu galā viņš apkaunoja ar karali Minosu un tika ieslodzīts ar savu dēlu Icarus.

Izmisīgi aizbēgt, Daedalus nāca klajā ar ideju par spārniem, kas izgatavoti no spalvām un bišu vaska. Viņš iemācīja Icarus lidot ar spārniem, bet brīdināja viņu nelidot pārāk skaļi, netālu no saules, ne pārāk zema, netālu no jūras.

Tomēr Ikars bija tik satraukts par lidošanas sajūtu, ka viņš nepaklausīja sava tēva norādījumiem. Viņš lidoja skaļāk un skaļāk, līdz saules karstums izkausēja spārnu vasku un viņš iekrita jūrā un nomira.

Icaro

simboliskā nozīme

Icarus vēsture bieži tiek interpretēta kā brīdinājums pret augstprātību un pārmērīgu pārliecību. Icarus atspoguļo pārmērīgu ambīciju un mērenības trūkumu, savukārt Dédali simbolizē gudrību un piesardzību.

Turklāt vēsturi var uzskatīt arī par metaforu cilvēka stāvokļa robežām. Icarus, mēģinot lidot kā putns, izaicina dabas likumus un galu galā maksā cenu par viņa drosmi.

Curiosities par icarus:

  • icarus ir ļoti populārs vārds Grieķijā un citās portugāļu valodā runājošās valstīs.
  • Icarus un Daedalus mīts ir iedvesmojis dažādus mākslas darbus visā vēsturē, piemēram, gleznas, skulptūras un dzejoļi.
  • Vārds icarus ir saistīts arī ar brīvības ideju un robežu pārvarēšanu.

  • Raksturs
    Nozīme

    Īsāk sakot, Icarus ir vārds ar vēsturi, kas bagāta ar simboliku un nozīmi. Viņš atgādina mums par nozīmi līdzsvarot ambīcijas un mērenību, kā arī brīdināt mūs par cilvēka stāvokļa robežām.

    ícaro iegūts no grieķu “ikaros”, kas nozīmē “sekotājs”
    delevel dariet grieķu “daidalos”, kas nozīmē “ģeniāli”