Kas simbolizē Ziemassvētku eglīti

Kas simbolizē Ziemassvētku eglīti?

Ziemassvētku eglīte ir viens no galvenajiem Ziemassvētku svētku simboliem. Ziemassvētku laikā tas ir uzstādīts uz mājām, laukumiem, veikaliem un dažādām citām vietām. Bet vai jūs zināt, ko šis koks simbolizē?

Ziemassvētku egles izcelsme

Tradīcija izveidot Ziemassvētku eglīti datēta ar senatni pat pirms kristietības. Pagānu tautas jau izmantoja zaļos kokus, lai svinētu ziemas saulgriežus, kas iezīmēja saules atdzimšanu un jauna cikla sākumu.

Sešpadsmitajā gadsimtā tradīciju pielāgoja kristieši, kuri sāka pulcēt Ziemassvētku eglītes, lai svinētu Jēzus Kristus dzimšanu. Koks simbolizēja Jēzus atvesto mūžīgo dzīvi un jaunu sākuma cerību.

Ziemassvētku eglīšu simboli

Ziemassvētku eglīte ir pilna ar simboliem, kas attēlo dažādus Ziemassvētku aspektus. Satikt dažus no tiem:

zvaigzne augšpusē

Zvaigzne koka augšpusē pārstāv Belēnas zvaigzni, kura gudros vīriešus vadīja uz to, kur piedzima Jēzus. Tas simbolizē dievišķo gaismu un cerību, ko Jēzus atnesa pasaulei.

krāsainas bumbiņas

Krāsainās bumbiņas attēlo dzīvības koka augļus. Viņi simbolizē pārpilnību, auglību un prieku, ko Jēzus dzimis.

gaismas

Gaismas Ziemassvētku eglītē apzīmē Kristus gaismu, kas apgaismo pasauli un aizrauj tumsu. Viņi arī simbolizē prieku un cerību, ka Ziemassvētki nes.

dāvanas

Pašreizējā zem koka attēlo dāvanu, ko Dievs pasniedza pasaulei, sūtot savu dēlu Jēzu. Viņi simbolizē mīlestību, dāsnumu un dāvanu apmaiņu starp cilvēkiem.

Secinājums

Ziemassvētku eglīte ir spēcīgs simbols, kas atspoguļo Ziemassvētku cerību, gaismu un prieku. Viņa atgādina mums par šī īpašā datuma patieso nozīmi: Jēzus Kristus dzimšanu un mīlestību, kas mums jādalās ar citiem.

Kā būtu ar savu Ziemassvētku eglīti un svinēt šo tradīciju, kas ir pilna ar nozīmi?