Kādi ir pteridofīti

Kas ir pteridofīti?

Pteridofīti ir asinsvadu augi, kas pieder kriptogamu grupai, tas ir, to reproduktīvās struktūras nav redzamas ar neapbruņotu aci. Viņiem raksturīga patiesu sakņu, stublāju un lapu klātbūtne, un tiem ir SAP vadošie trauki.

pteridofīta īpašības

Pteridofītiem ir dažas atšķirīgas īpašības, kas tos atšķir no citām augu grupām:

  • Sporta reprodukcija: pteridofīti reproducē caur sporām, kas ir mikroskopiskas struktūras, kas atbild par jaunu augu izkliedi un veidošanos.
  • paaudžu maiņa: Viņiem ir dzīves cikls ar paaudžu maiņu, ti, viņiem ir gametofītiska fāze un sporofīta fāze.
  • Rhizoids klātbūtne: pteridofītiem ir rizoīdi, saknēm līdzīgas struktūras, kas atbild par iekārtas nostiprināšanu substrātā.
  • sporofītu attīstība: Pteridofītu sporofīts ir dzīves cikla dominējošā fāze, kas ir augs, kuru mēs pazīstam kā papardes, piemēram,

Pteridofītu

piemēri

Ir vairākas pteridofītu sugas, kas ir papardes un jāšanās, kas ir vispazīstamākās. Papildus tiem mums ir arī licopodi un selaginels, kas ir citas pteridofītu grupas.

Pteridofītu nozīme

Pteridophytes ir svarīga loma ekosistēmā, spēlējot barības vielu velosipēdu un uzturot bioloģisko daudzveidību. Turklāt dažas sugas tiek izmantotas tautas medicīnā un dārzkopībā to dekoratīvo īpašību dēļ.

Ziņkārības par pteridofītiem

Vai jūs zinājāt, ka pteridofīti pastāv vairāk nekā 400 miljonus gadu? Tie tiek uzskatīti par primitīviem augiem un oglekļa periodā bija ļoti bagātīgi. Pašlaik tie ir atrodami dažādās vidēs, sākot no tropiskiem mežiem līdz aukstākiem klimata reģioniem.

Atsauces:

  • https://www.scienceirect.com/scucle/article/pi/s1360138516333. /A>
  • https://www.scienceirect.com/scucle/article/pi/s1360138516333. /A>