Kas ir BDR

Kas ir BDR?

BDR jeb Brazīlijas depozitārija ieņēmumi ir nosaukumi, kas pārstāv Brazīlijas tirgū tirgotu ārvalstu uzņēmumu akcijas. Šie nosaukumi ļauj Brazīlijas investoriem piekļūt starptautiskiem uzņēmumiem, bez nepieciešamības ieguldīt tieši ārzemēs.

Kā darbojas BDR?

BDR darbojas līdzīgi kā akcijas, kas tirgotas biržā. Investori var iegādāties un pārdot šos nosaukumus, izmantojot pilnvarotus brokerus. Katrs BDR apzīmē noteiktu daudzumu ārvalstu uzņēmumu akciju.

BDR var iedalīt divos veidos: sponsoros un nesaspencētos. Sponsorētie BDR ir tie, kuros ārvalstu uzņēmums izdod nosaukumus un ir atbildīgs par sarunām. Jau nav sponsorētus BDRS izdod Brazīlijas finanšu iestādes, bez ārvalstu uzņēmuma tiešas līdzdalības.

Kādas ir BDR priekšrocības?

BDR piedāvā vairākas priekšrocības Brazīlijas investoriem. Daži no tiem ir:

  • Piekļuve starptautiskiem uzņēmumiem: BDR ļauj investoriem pakļaušanu ārvalstu uzņēmumiem no dažādām nozarēm, piemēram, tehnoloģija, veselība, enerģija, cita starpā.
  • Maku diversifikācija: ieguldīšana BDR var būt veids, kā dažādot ieguldījumu portfeli, samazinot riskus un palielinot atdeves iespējas.
  • Sarunu ērtība: BDR tiek tirgoti Brazīlijas biržā, kas atvieglo šo vērtspapīru iegādi un pārdošanu.
  • Kā ieguldīt BDR?

    Lai ieguldītu BDRS, jums ir jābūt kontam pilnvarotā brokeru firmā. Investoram ir jāatver konts, jānosūta nepieciešamie dokumenti un jāpārskaita resursi, lai sāktu ieguldīt.

    Ir svarīgi atzīmēt, ka BDR ir mainīgi ieguldījumi ienākumos un tāpēc ir pakļauti tirgus svārstībām. Pirms ieguldīšanas ieteicams ieguldītājam veikt detalizētu BDRS emitējošā uzņēmuma analīzi un novērtēt viņa riska profilu.

    Secinājums

    BDR ir interesanta iespēja Brazīlijas investoriem, kuri vēlas piekļūt ārvalstu uzņēmumiem. Šie nosaukumi piedāvā vairākas priekšrocības, piemēram, maku dažādošanu un sarunu vienkāršību. Tomēr ir svarīgi atcerēties, ka ieguldījumi mainīgos ienākumos ir saistīti ar riskiem, un pirms ieguldījumiem ir nepieciešama rūpīga analīze.