Kas ir vienības Umbanda

Kas ir vienības Umbanda?

Umbanda ir Brazīlijas reliģija, kas sajauc katolicisma, spiritisma un Āfrikas reliģiju elementus. Viena no visspilgtākajām Umbanda īpašībām ir vienības, kuras ir nesamazinātas gari, kas izpaužas rituālu un garīgā darba laikā.

entītijas umbanda

Umbanda entītijas tiek uzskatītas par garīgiem ceļvežiem, kuriem ir zināšanas un spējas, lai palīdzētu cilvēkiem viņu fiziskās, emocionālās un garīgās vajadzībās. Viņi darbojas kā starpnieki starp materiālo pasauli un gara pasauli, nesot ziņojumus, vadlīnijas un veicot dziedināšanas darbu.

Entītijas var izpausties dažādos veidos, tāpat kā iestrādājot nesējos, ar sapņiem, intuīcijām vai zīmēm. Katrai vienībai ir savas īpašības, piemēram, vārds, izskats, personība un īpašas prasmes.

Umbanda

entītiju veidi

Umbanda ir dažāda veida entītijas, katra ar tās īpašajām īpašībām un attiecinājumiem. Daži piemēri ir:

  • caboclos: entītijas, kas pārstāv pamatiedzīvotāju garus un ir zināšanas par dabu, dziedināšanu un aizsardzību;
  • exus: entītijas, kas attēlo garus, kas darbojas ar pārveidošanas un aizsardzības enerģiju;
  • Pombagiras: Sieviešu vienības, kas strādā ar mīlestības, vilināšanas un aizsardzības enerģiju;
  • Vecais melns: vienības, kas pārstāv Āfrikas senču garus un ir zināšanas par gudrību, dziedināšanu un konsultēšanu;
  • Bērni: Bērnu vienības, kas rada prieku, tīrību un aizsardzību;
  • boiadeiros: entītijas, kas pārstāv kovboju garus un strādā ar aizsardzības un vadības enerģiju;

Kā vienības strādā umbanda?

Entītijas darbojas Umbanda caur Terreiros, kas ir vietas, kur tiek veikti rituāli un garīgie darbi. Sesiju laikā nesēji iekļauj vienības, ļaujot tām sazināties un veikt savas darbības.

Entītijas var veikt dažāda veida darbu, piemēram, garīgu tīrīšanu, dziedināšanu, garīgo orientāciju, aizsardzību un problēmu risināšanu. Viņi var arī sniegt ziņojumus un padomus patērētājiem, palīdzot viņiem personīgos un garīgos jautājumos.

Galīgie apsvērumi

Umbanda vienības ir pamatelementi šīs reliģijas reliģiskajai praksei un garīgumam. Tie tiek uzskatīti par garīgiem ceļvežiem, kas palīdz cilvēkiem savos zemes braucienos, sniedzot norādījumus, dziedināšanu un aizsardzību.

Ir svarīgi uzsvērt, ka cieņa un uzticība vienībām ir būtiska Umbanda, kā arī jebkurai citai reliģijai. Izmantojot pielūgšanu un saikni ar vienībām, praktiķi umbanda meklē līdzsvaru un garīgu evolūciju.