Kas ir makroregions

Kas ir makroregions?

Makroregions ir ģeogrāfiski dalījumi, kas grupē dažādus mazākus reģionus valstī. Šis dalījums tiek veikts, ņemot vērā reģionu ģeogrāfiskās, ekonomiskās, sociālās un kultūras īpašības.

Makroregiju dalīšana Brazīlijā

Brazīlijā Brazīlijas Ģeogrāfijas un statistikas institūts (IBGE) sadala valsti piecos makroreģionos: ziemeļos, ziemeļaustrumos, vidusrietumos, dienvidaustrumos un dienvidos. Katrs no šiem makroregioniem sastāv no dažādiem stāvokļiem, un tam ir unikālas īpašības. /P>

Brazīlijas makroregionu īpašības

ziemeļi: ziemeļu reģions ir lielākais teritoriālais pagarinājums un ir pazīstams ar savu bagātīgo bioloģisko daudzveidību, un Amazones lietus meži ir viena no tās galvenajām īpašībām. Reģiona ekonomikas pamatā ir lauksaimniecība, kalnrūpniecība un tūrisms.

ziemeļaustrumi: ziemeļaustrumi ir reģions ar lielu kultūras un vēsturisko daudzveidību. Tam ir skaistas pludmales, tropiskais klimats un tas ir pazīstams ar savu virtuvi, kas bagāta ar garšu. Reģiona ekonomikas pamatā ir lauksaimniecība, rūpniecība un tūrisms.

Midwest: Ir zināms, ka Vidusrietumu reģions ir Brazīlijas sirds. Tam ir liela lauksaimniecības produkcija, īpaši graudu ražošana, piemēram, soja un kukurūza. Turklāt tas ir reģions ar lielu tūristu potenciālu, uzsverot Pantanal un Cerrado.

dienvidaustrumi: dienvidaustrumi ir visapdzīvotākais reģions Brazīlijā, un tajā ir lielākās pilsētas valstī, piemēram, Sanpaulu un Riodežaneiro. Tas ir reģions ar lielu ekonomisko daudzveidību, ar uzsvaru uz rūpniecību, tirdzniecību un pakalpojumiem.

sul: Dienvidu reģions ir pazīstams ar savu vēsāku klimatu un Eiropas kolonizācijas spēcīgo ietekmi. Tas ir reģions ar lielu lauksaimniecības produkciju, kas izceļ graudu un vīnu ražošanu. Turklāt tam ir skaistas dabiskas ainavas, piemēram, Iguaçu ūdenskritums.

Makroregiju nozīme

Makroregions ir svarīgi, lai izprastu katra reģiona atšķirības un īpatnības valstī. Šis ģeogrāfiskais dalījums palīdz izstrādāt valsts politiku, ekonomisko plānošanu un reģionālo attīstību.

  • Makroreģioni ļauj labāk izprast katra reģiona īpašības un vajadzības.
  • Veicināt katra reģiona ekonomisko un tūristu potenciālu identificēšanu.
  • Palīdziet līdzsvarotāku resursu un ieguldījumu sadalē.
  • efektīvāk veicināt reģionālo attīstību.
  • Secinājums

    Makroregions ir ģeogrāfiski dalījumi, kas grupē dažādus mazākus reģionus valstī. Brazīlijā mums ir pieci makroreģioni: uz ziemeļiem, ziemeļaustrumiem, vidusrietumiem, dienvidaustrumiem un dienvidiem. Katram no šiem makroreģioniem ir unikālas īpašības un tai ir nozīmīga loma valsts attīstībā.