Kas ir asiuāls

Kas ir asiuāls?

Asesuāls ir termins, kas arvien vairāk redzams un reprezentativitāti ieguvis LGBTQIA+kopienā. Tas attiecas uz cilvēkiem, kuri nejūt seksuālu pievilcību citiem, neatkarīgi no viņu dzimuma vai dzimuma identitātes.

Asesuāli raksturlielumi

Asesuāliem cilvēkiem var būt atšķirīga pieredze un pieredze, taču var novērot dažas kopīgas īpašības:

  • Seksuālās pievilcības neesamība: Asesual galvenā iezīme ir citu seksuālās pievilcības trūkums. Tas nenozīmē, ka viņiem nevar būt romantiskas vai emocionālas attiecības, bet seksuālā pievilcība nav noteicošais faktors.
  • Dzimuma identitāšu dažādība: Tāpat kā citās seksuālās vadlīnijās, asiuāliem cilvēkiem cita starpā var būt atšķirīga dzimuma identitāte, piemēram, vīrieši, sievietes, ne-bināri.
  • Cieņa pret daudzveidību: Asesuālā kopiena vērtē visu seksuālo orientāciju un dzimuma identitātes pieņemšanu.

Axesuality X Aseksualitāte

Lai gan termini asēzi un aseksualitāti bieži izmanto kā sinonīmus, daži cilvēki dod priekšroku atšķirt tos. Aseksualitāte ir seksuāla orientācija, kurai raksturīga seksuālās pievilcības trūkums, savukārt axesualitāte ir plašāks termins, kas ietver citus pievilcības trūkuma veidus, piemēram, romantiskas vai afektīvas pievilcības trūkumu.

redzamība un reprezentativitāte

Aksesālos arvien vairāk meklē redzamību un reprezentativitāti LGBTQIA+kopienā. Tas ietver dalību notikumos, atbalsta grupu izveidošanai un informācijas izplatīšanu par asisualitāti.

Secinājums

Asesualitāte ir seksuāla orientācija, ko raksturo citu seksuālās pievilcības trūkums. Ir svarīgi ievērot un novērtēt seksuālās orientācijas un dzimuma identitātes daudzveidību, ieskaitot asizualitāti, veidot iekļaujošāku un egalitārāku sabiedrību.