Kā sagriezt ķiploku poro

Kā viegli un ātri sagriezt ķiplokus

Preake ir daudzpusīga un garšīga sastāvdaļa, ko var izmantot dažādās receptēs, piemēram, zupās, salātos, sautētos un pīrāgos. Tomēr daudziem cilvēkiem ir šaubas par to, kā pareizi sagriezt ķiplokus, jo tai ir struktūra, kas atšķiras no citiem dārzeņiem. Šajā rakstā mēs jums soli pa solim iemācīsim, kā viegli un ātri sagriezt ķiplokus.

1. solis: ķiploku-Porha izvēle

Pirms sākat sagriezt puravus, ir svarīgi izvēlēties labu eksemplāru. Meklējiet ķiplokus ar zaļām un stingrām lapām bez plankumiem vai pasliktināšanās pazīmēm. Lapām jābūt stingrām līdz spuldzei.

2. solis: labi mazgājiet puravus

Pēc ķiploku porha izvēles tas ir ļoti labi jānomazgā, lai noņemtu visus netīrumus vai atlikumus. Sagrieziet saknes un tumšākas zaļās lapas, atstājot tikai balto un vieglo daļu. Tad sagrieziet puravus uz pusēm, garuma virzienā.

3. solis: noņemiet ārējo slāni

Ar puraviem, kas sagriezti uz pusēm, jūs sapratīsit, ka tam ir vairāki slāņi. Noņemiet ārējo slāni, kas var būt netīrs vai bojāts. Izmetiet šo slāni un saglabājiet tikai iekšējos slāņus, kas ir mīkstāki un garšīgāki.

4. solis: sagriezt šķēlēs vai šķēlēs

Tagad, kad puravi ir tīri un bez ārējā slāņa, jūs varat to sagriezt šķēlēs vai šķēlēs atbilstoši jūsu izvēlei un receptei, kuru jūs sagatavosit. Plānākas šķēles sagrieziet puravus pa diagonālo virzienu. Šķēlēm sagrieziet to biezākos gabalos.

5. solis: nomazgājiet vēlreiz

Pēc puravu sagriešanas ir svarīgi to atkal mazgāt, lai noņemtu visus netīrumus, kas varētu būt bijuši starp slāņiem. Ielieciet šķēles vai šķēles sietā un mazgājiet tekošā ūdenī, pārliecinoties, ka visas detaļas ir ļoti tīras.

6. solis: izmantojiet savās receptēs

Tagad, kad puravi ir sagriezti un tīri, varat to izmantot savās iecienītajās receptēs. To var sautēt, pagatavot, grauzdēt vai pat patērēt RAW salātos. Izmēģiniet dažādus preparātus un atklājiet ķiploku-Poró unikālo garšu.

Veicot šīs vienkāršās darbības, jūs varēsit viegli un ātri sagriezt ķiplokus, maksimāli izmantojot šo gardo sastāvdaļu receptēs. Noteikti izmēģiniet un izpētiet jaunus veidus, kā virtuvē izmantot ķiploku-Poró. Laba apetīte!