Kā stādīt ķirbi

Kā stādīt ķirbi

Ķirbis ir ļoti daudzpusīgs un viegli kultivējams augs. To var izmantot, lai pagatavotu garšīgas receptes, piemēram, zupas, biezeni un pīrāgus. Turklāt to sēklas ir bagātas ar barības vielām, un tās var patērēt kā uzkodas. Ja jūs interesē iemācīties stādīt ķirbi, turpiniet lasīt šo rakstu.

1. solis: izvēlieties ķirbju dažādību

Ir vairākas ķirbju šķirnes, katrai no tām ir atšķirīgas īpašības. Pirms stādīšanas izpētiet pieejamās šķirnes un izvēlieties to, kas vislabāk atbilst jūsu klimatam un pieejamajai vietai.

2. solis: sagatavojiet augsni

Ķirbjam ir nepieciešama augsne, kas bagāta ar barības vielām un labi sasmalcināta. Pirms stādīšanas sagatavojiet augsni, pievienojot arī organiskās vielas, piemēram, arī -pagatavotu savienojumu vai kūtsmēslus. Pārliecinieties arī, vai augsnē ir laba kanalizācija, lai izvairītos no sakņu puves.

3. solis: iestādīt sēklas

Stādiet ķirbju sēklas seklajās bedrēs, apmēram 2 līdz 3 centimetru dziļumā. Starp augiem atstājiet vismaz 1 metru attālumu, lai viņiem būtu pietiekami daudz vietas, lai attīstītos.

4. solis: ūdens regulāri

ķirbim ir nepieciešams pienācīgs ūdens daudzums, lai augtu vesels. Regulāri sasmērējiet augus, turot augsni vienmēr mitru, bet neērtu. Izvairieties no lapu mitrināšanas, lai izvairītos no slimību parādīšanās.

5. solis: aizsargāt augus

Ķirbju augi ir diezgan jutīgi pret kaitēkļiem un slimībām. Lai tos aizsargātu, ap augiem varat izmantot veģetācijas segumu, piemēram, salmus. Tas palīdz saglabāt augsni mitru un apgrūtina kaitēkļu izplatīšanu.

6. solis: savāc ķirbjus

Ķirbji ir gatavi novākšanai, kad apvalks ir ciets un izturīgs. Izmantojiet šķēres vai nazi, lai nogrieztu kātu, atstājot nelielu daļu, kas piestiprināta pie ķirbja. Uzglabājiet ķirbjus vēsā, sausā vietā, kur tie var ilgt vairākas nedēļas.

Tagad, kad jūs zināt, kā stādīt ķirbi, jūs esat gatavs sākt kultivēšanu. Atcerieties ievērot aprūpes vadlīnijas un izbaudīt gardus ķirbjus, kurus jūs pļausit!