Kā stādīt Hortela

Kā stādīt piparmētru: pilnīgs ceļvedis

Mint ir aromātisks augs, ko plaši izmanto ēdiena gatavošanā un dabiskajā medicīnā. Papildus tam, ka to ir viegli kultivēt, tai ir arī vairāki ieguvumi veselībai. Šajā rakstā mēs jums soli pa solim iemācīsim, kā mājās iestādīt piparmētru.

1. solis: izvēlieties pareizo vietu

Mint ir augs, kuram patīk saule, bet arī pieļauj daļēju ēnu. Tāpēc izvēlieties vietu, kas saņem vismaz dažas stundas saules dienā. Pārliecinieties arī, vai augsne ir labi nosusināta, jo ūdens uzkrāšanās var pasliktināt augu attīstību.

2. solis: sagatavojiet augsni

Pirms piparmētru stādīšanas ir svarīgi sagatavot augsni. Noņemiet visas nezāles un pievienojiet organiskās vielas, piemēram, savienojumu vai tārpu humusu, lai bagātinātu augsni un uzlabotu tās struktūru.

3. solis: izvēlieties stādus vai sēklas

Jūs varat iestādīt piparmētru no stādiem vai sēklām. Ja izvēlaties stādus, meklējiet veselīgus augus ar labi attīstītām saknēm. Ja vēlaties izmantot sēklas, iestādiet tās mitrā substrāta traukā un turiet to aizsargātā vietā, līdz stādi dīgst.

4. solis: iestādīt stādus vai sēklas

Ja jūs stādāt stādus, izveidojiet caurumu zemē divreiz lielāku auga apvalku. Ievietojiet stādi caurumā un pārklājiet ar augsni, viegli nospiežot, lai to salabotu. Ja jūs stāda sēklas, izgatavojiet mazas rievas uz zemes, novietojiet sēklas un pārklājiet ar plānu zemes slāni.

5. solis: ūdens regulāri

Piparmētra ir nepieciešama regulāra laistīšana, lai labi attīstītos. Saglabājiet augsni vienmēr mitru, bet izvairieties no mērcēšanas. Padoms ir laistīt agri no rīta vai vēlu pēcpusdienā, kad temperatūra ir maigāka.

6. solis: nospiediet atzarošanu

Mint strauji aug un var kļūt par invazīvu, ja tā netiek regulāri atzarota. Tāpēc, kad tas ir nepieciešams, atstarojot lapas un zarus. Papildus augu augšanas kontrolei, atzarošana arī stimulē jaunu asnu parādīšanos.

7. solis: pārspēt un baudīt

Mint var novākt, tiklīdz lapas ir pietiekami lielas, lai to izmantotu. Lai novāktu, vienkārši sagrieziet zarus vēlamajā augstumā. Izbaudiet svaigas lapas tējas, sulās, salātos, mērces un dažādos citos kulinārijas sagatavošanās darbos.

Tagad, kad jūs zināt, kā iestādīt piparmētru, ir pienācis laiks likt roku uz zemes un izbaudīt šī apbrīnojamā auga priekšrocības. Paturiet prātā, ka piparmētra ir daudzgadīgs augs, tas ir, tas var ilgt daudzus gadus, ja tas ir labi aprūpēts. Tātad, veltiet nedaudz laika, lai rūpētos par viņu un izbaudītu visas tās priekšrocības!