Ko nozīmē probiotika

Ko nozīmē probiotikas?

Vārds “probiotika” nāk no grieķu valodas un nozīmē “par labu dzīvībai”. Šis ir termins, ko izmanto, lai aprakstītu dzīvus mikroorganismus, kas, patērējot atbilstošos daudzumos, dod ieguvumus saimnieka veselībai.

probiotiku ieguvumi

Probiotikas ir pazīstamas ar zarnu mikrobiotas līdzsvara veicināšanu, ti, baktēriju kopumu, kas apdzīvo mūsu zarnas. Šie labvēlīgie mikroorganismi palīdz gremošanu, barības vielu absorbciju, stiprināt imūnsistēmu un pat var palīdzēt novērst slimības.

probiotiku veidi

Ir vairāki probiotiku veidi, visbiežāk ir Lactobacillus un bifidobacterium žanru baktērijas. Šīs baktērijas var atrast raudzētos pārtikas produktos, piemēram, jogurti, kefīrs, kāposti un kombucha vai pārtikas piedevu veidā.

Kā patērēt probiotikas?

Probiotikas var patērēt dažādos veidos, izmantojot raudzētus pārtikas produktus vai pārtikas piedevas. Ir svarīgi pārbaudīt produktu izcelsmi un ievērot ražotāja norādītos patērētāju ieteikumus.

  • Fermentēti pārtikas produkti: jogurti, kefīrs, kāposti, kombucha, cita starpā.
  • Pārtikas piedevas: kapsulas, tabletes vai pulveris, kas satur probiotiku.
  • Galīgie apsvērumi

    Probiotikas ir labvēlīgi mikroorganismi, kas var dot vairākus ieguvumus veselībai, īpaši zarnu mikrobiotas līdzsvaram. Tomēr ir svarīgi atcerēties, ka katrs organisms ir unikāls un var atšķirīgi reaģēt uz probiotiku. Pirms jebkāda veida papildināšanas uzsākšanas vienmēr konsultējieties ar veselības aprūpes speciālistu.

    Atsauces:

  • https://www.nlm.nih.gov/pmc/raksti /PMC3424311/
  • https://www.nlm.nih.gov/pmc/raksti /PMC5031164/