Ko nozīmē Ibans

Ko nozīmē Ibans?

Iban (Starptautiskā bankas konta numurs) ir starptautisks kods, ko izmanto, lai identificētu bankas kontu starptautiskos finanšu darījumos. Tas tika izveidots, lai atvieglotu un pilnveidotu naudas pārskaitījumus starp dažādām valstīm.

Kā darbojas Ibans?

Iban sastāv no burtciparu koda, kas dažādās valstīs mainās. To veido divu digitu valsts kods, verifikācijas cipars un pats bankas konta numurs.

Piemēram, Brazīlijā valsts kods ir “BR”, kam seko verifikācijas cipars un bankas konta numurs. Vācijā valsts kods ir “no”, kam seko verifikācijas cipars un bankas konta numurs.

Kas ir Iban?

Iban galvenokārt izmanto starptautiskos finanšu darījumos, piemēram, banku pārskaitījumos un starptautiskos maksājumos. Tas palīdz nodrošināt, ka nauda tiek nosūtīta uz pareizo kontu, un izvairās no rakstīšanas vai interpretācijas kļūdām.

Turklāt Iban var izmantot arī, lai pārbaudītu bankas konta derīgumu noteiktā valstī. Tas ir īpaši noderīgi starptautiskās tirdzniecības darījumos, kur ir svarīgi nodrošināt bankas informācijas autentiskumu.

Kā iegūt Ibanu?

Lai iegūtu Iban no bankas konta, jums jāsazinās ar kontu banku. Katrai bankai ir savs Iban formāts, saskaņā ar noteiktajiem starptautiskajiem standartiem.

Parasti Iban var atrast bankas izrakstos, internetbankas lietotnēs vai pieprasīt tieši no bankas. Ir svarīgi sniegt pareizu informāciju, piemēram, bankas konta numuru un valsts kodu, lai nodrošinātu Iban precizitāti.

  • 1. solis: sazinieties ar konta izstarojošo banku;
  • 2. solis: sniedziet nepieciešamo informāciju, piemēram, bankas konta numuru un valsts kodu;
  • 3. solis: pagaidiet, līdz Iban izdod banku;
  • 4. solis: Izmantojiet Ibanu starptautiskos finanšu darījumos.

  • valsts
    Valsts kods
    verifikācijas cipars
    bankas konta numurs

    Brazīlija br 9 1234567890
    Vācija de 2 9876543210